100. Yıl’a tebligat

100. Yıl’a tebligat

Ulus Yayalaştırma Projesi'nin kabulünden sonra Büyükşehir Belediyesi, 100.Yıl Çarşısı'ndaki 30 esnafa dükkânlarını 1 Ocak 2019'a kadar boşaltmaları için tebligat gönderdi.

100.Yıl Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Doğan, çarşıdaki 40 esnaftan 30'una dükkânlarını 1 Ocak 2019'a kadar boşaltmaları için tebligat gönderildiğini açıkladı. Doğan, kira sözleşmesi 1 Ocak'ta dolacak 30 esnafa tebligat gönderildiğini, bazı esnaflarınsa sözleşmelerinin Ocak 2023'e kadar sürdüğünü ifade ederek, bu durumun çarşıdaki herkesi tedirgin ettiğini söyledi. Doğan, 100. Yıl Çarşısı esnafının Büyükşehir Belediyesi'nin kiracısı olduğunu ifade ederek, "Biz çarşı esnafı olarak Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna'nın anlayışlı bir idareci olduğunu biliyoruz. Esnafı mağdur etmeden bu sorunu çözeceğine inanıyoruz" dedi.

Ulus'ta trafiği yer altına alarak meydanın yayalaştırılmasını sağlayacak proje için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında imzalan protokol, Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nce kabul edilmesinden sonra, 100.Yıl Çarşısı'ndaki 30 esnafa dükkânlarını boşaltmaları için tebligat gönderildi. 

"ESNAF TEDİRGİN OLDU"

Çarşı Başkanı Doğan, çarşıdaki 30 esnafa dükkânlarını 1 Ocak 2019'a kadar boşaltmaları için tebligat gönderildiğini ancak bazı esnafların sözleşmelerinin Ocak 2023'e kadar sürdüğünü ifade ederek, gönderilen tebligatlardan dolayı çarşıdaki herkesi olduğunu söyledi. 1982'de inşa edildiği günden beri 100. Yıl Çarşısı'nda esnaflık yapan Doğan, bu süreçleri daha önceki Belediye Başkanı Melih Gökçek döneminde de yaşandığını ifade etti. 

"ULUS ESNAFI ULUS'TA KALMALI"

Esnafın Ulus dışında kendilerine gösterilen bölgelere sıcak bakmadığını belirten Doğan, "Gökçek döneminde Büyükşehir Belediyesi bizlere -çarşı esnafına- çeşitli yerler gösterdi. Ancak Ulus esnafı Ulus'ta kalmak istiyor. Bizim müşterilerimiz Ulus'tadır. Müşterilerimiz bize Ulus Meydanı'na gelince ulaşır. Bizi mağdur etmeyecek bir planın uygulanması lazım. Ulus'ta yıkılması planlanan binalarda yüzlerce esnafın olduğu unutulmamalıdır" diye konuştu. 

"BÜYÜKŞEHİR ESNAFI MAĞDUR ETMESİN"
100. Yıl Çarşısı esnafının Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kiracısı olduğunu belirten Doğan, "11 Eylül 2018 tarihinde Ankara Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Kira İşleri Müdürlüğü tarafından 100. Yıl Çarşısı'ndaki 30 esnafa, dükkânlarını 1 Ocak 2019'a boşaltmaları için ihtarname gönderildi. Biz çarşı esnafı olarak Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Tuna'nın anlayışlı bir idareci ve devlet adamı olduğunu biliyoruz. Esnafı mağdur etmeden bu sorunu çözeceğine tüm yüreğimizle inanıyoruz" dedi. 

"ÇARŞININ AKIBETİNİ BİLMEK İSTİYORUZ"

Yıllar içinde 100.Yıl Çarşısı'nda 40 kadar esnaf kaldığını belirten Doğan, "Alt katta ve üst katta pek çok dükkân boş. Biz de esnaf olarak çarşının akıbetinin ne olacağını bilmek istiyoruz. Çeşitli söylentiler var. Binamızın sadece çarşı kısmının yıkılacağı, geçmişte İl Meclisi olarak kullanın blokun ise yıkılmayacağı iddia ediliyor. Biz bu konunun da açıklığa kavuşmasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

2016 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, Ulus İşhanı ve Anafartalar Çarşısı'nı Emekli Sandığı'ndan trampa ettiğini anımsatan Doğan, "100.Yıl Çarşısı, önceden İl Özel İdaresi'ne bağlıydı. Büyük şehirlerde il özel idarelerinin kapatılmasıyla beraber çarşımız Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne geçti. Çarşıda yer alan İl Meclisi binasında, Büyükşehre ait bazı birimlere tahsis edildi" dedi. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.