105 yıllık çınarın dilinden şükür düşmüyor

105 yıllık çınarın dilinden şükür düşmüyor

105 yaşında 50’yi aşkın torunuyla Mamak Akdere’de oğlunun evinde yaşayan yılların eskitemediği Mehmet Coşkun dilinden şükrü eksik etmiyor. En büyük özlemi ise, memleketi Tokat’a gitmek ve suyundan içmek…

Vefanın, güzelliklerin, ahlakın ve manevi duyguların hızla değer kaybettiği günümüzde güzel olaylar da yaşanmıyor değil. Bayramlarda ailelerin birbirini sadece telefonla aradığı bazılarının onu da yapmadığı toplumumuzda 105 yaşına basmasına rağmen Mehmet dedenin her türlü ihtiyacı oğlu ve gelini tarafından itina ile karşılanıyor. Yıllar Mehmet dedeyi fizik olarak biraz düşürse de zihnen sapasağlam.

Torunlarına ayrı bir ilgisi var

Yatağa bağlı olarak yaşamını sürdüren Mehmet dedenin en çok sevdiği şeyse ziyaretine gelen yakınları. Onlarla sohbet etmek ve torunlarını sormaktan çok hoşlanıyor. Tüm torunlarının adlarını yaşlarını nerede okuduklarını bir çırpıda sayabiliyor. Ayrıca çocukluğundan bugüne yaşadığı tüm olayları da ilk günkü gibi hatırlıyor. Hatta gençlerin hatırlamak da zorlandığı bazı olayları da onlara hatırlatabiliyor. 
Gelenlerin bir isteğin var mı dede sorusunu da hiç karşılıksız bırakmıyor. Kiminden börek kiminden meyve kiminden tatlı istiyor. Talepler ise hızla karşılanıyor tabii.

Köyüne gitmek için sabırsızlanıyor

En büyük özlemi de köyüne gitmek. Bayramdan hemen sonra memleketi Tokat’ın Reşadiye ilçesine bağlı Hasanşeyh Kasabasına gitmeyi sabırsızlıkla bekliyor. Köyün ormanlarından çıkan kaynak sularından su içmek için sabırsızlanıyor.
52. ve son torunu olan Ömer Buğra’ya da özel bir ilgisi var. Ne diyelim Allah herkese hayırlı ömürler versin. 

S. Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.