12. Ankara Kitap Fuarı'nda İlber Ortaylı'ya büyük ilgi

12. Ankara Kitap Fuarı'nda İlber Ortaylı'ya büyük ilgi

12'inci Ankara Kitap Fuarı, imza günleri ve konferanslar ile sürüyor. Önceki gün son kitabı 'Atatürk'ün imza günü için Ankara Kitap Fuarı'na konuk olan ünlü tarihçi İlber Ortaylı'dan imza almaya binlerce kişi geldi.

Ankara Kitap Fuarı'na son kitabı 'Atatürk'ün imza günü için konuk olan ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, okurlarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ortaylı, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen okurlarının tekliflerini de geri çevirmedi. 

12'inci Ankara Kitap Fuarı, yayınevlerinin düzenlediği imza günleri ve konferanslar ile sürmeye devam ediyor. Önceki gün, ünlü tarihçi İlber Ortaylı, son kitabı 'Atatürk'ün imza günü için fuara konuk oldu. Ortaylı'dan imza almak için binlerce kişi saatler öncesinden fuarın düzenlendiği ATO Congersium'a geldi. İmza gününe gelen pek çok okur, saatlerce sıranın kendisine gelmesini bekledi. Yoğun ilgi gören imza günü 2 saat kadar sürdü. Sırada bekleyen pek çok kişi zamanın dolmasından ötürü fuardan imza alamayarak ayrıldı. Ortaylı, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen okurlarının tekliflerini de geri çevirmeyerek, bol bol selfie pozu verdi.

ANKARA, İSTANBUL'DAN DAHA İYİ

dscn0449.jpg

Öte yandan fuarın en çok ilgi gören bölümü olan Sahaf Festivali'ne yönelik ilgi artarak devam ediyor. Sahaflar, Ankara Kitap Fuarı'na yönelik ilgiden memnun oldukların aktararak, Ankara Kitap Fuarı'ndaki yakaladıkları satış rakamını İstanbul Kitap Fuarı'nda elde edemediklerini söyledi. 

Sahaflar, İstanbul Kitap Fuarı'na olan ilginin Ankara'dan çok daha yüksek olmasına karşın, İstanbul Fuarı'ndaki kitap satışının, Ankara'ya oranla düşük olduğunu kaydetti. Sahaflar, Ankaralı okurun ilgisinin kitap satışlarına da yansıdığını ifade ederek, kendileri açısından Ankara Kitap Fuarı'nın İstanbul Kitap Fuarı'ndan daha verimli geçtiğini söylediler.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.