"Dünyayı değiştirebilmek için kullanabileceğimiz en güçlü silah eğitimdir" sözü kime aittir? 12 Aralık ZOR HADİ ipucu

"Dünyayı değiştirebilmek için kullanabileceğimiz en güçlü silah eğitimdir" sözü kime aittir? 12 Aralık ZOR HADİ ipucu

Mobil bilgi yarışması HADİ Zor Hadi Gecesi ile 21.30'da! 12 Aralık Zor Hadi ipucu sorusu ve cevabı! 12 Aralık HADİ 21:30 ipucu: "Dünyayı değiştirebilmek için kullanabileceğimiz en güçlü silah eğitimdir" sözü kime aittir?

20.000 TL ödüllü Zor hadi bu akşam 21.30'da!
"Güney Afrika uzun yıllar boyunca Apartheid adı verilen sert ve ırkçı ayrımcılık sistemi ile yönetilmiştir. Bugünkü ipucumuz bu rejimi ortadan kaldıran, tarihe adını hiç unutulmayacak şekilde yazdıran bir liderden geliyor.

12 Aralık Hadi 21:30 ipucu sorusu: "Dünyayı değiştirebilmek için kullanabileceğimiz en güçlü silah eğitimdir" sözü kime aittir?

CEVAP: NELSON MANDELA

Güney Afrika'da Apartheid adı verilen siyah beyaz ayrımının şiddetli şekilde yapıldığı yıllarda halkın bu zulümden kurtulmasına öncülük eden Nelson Mandela, "Dünyayı değiştirebilmek için kullanabileceğimiz en güçlü silah eğitimdir" sözü ile tüm insanlığa derin mesajlar vermiştir. 

Sokaktaki oturma banklarından umumi tuvaletlere varana kadar birçok ortak kullanım yerlerinde white people (beyaz insanlar), europen (avrupalı) ya da only white (sadece beyazlar) gibi iğrenç yazılar yazarak ayrımcılık yapanlara karşı güçlü bir duruş sergileyen Nelson Mandela,  12 Aralık Zor Hadi Gecesi'nin ipucu cevabı oldu.

Nelson Mandela Kimdir?

18 Temmuz 1918 tarihinde doğan Nelson Rolihlahla Mandela ya da kabile adıyla Madiba, Güney Afrikalı Anti Apartheid (ayrımcılık karşıtı) aktivist ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nin ilk siyahî devlet başkanıdır.

Nelson Mandela Anti Apartheid hareketini kuran kişidir. Apartheid Güney Afrika dilinde ayrılık ayrımcılık anlamına gelmektedir. Nelson Mandela da Anti Apartheid hareketini başlatarak dünya tarihine adını yazdırmıştır.

1994 yılında ilk kez tüm halkın katıldığı seçimlerde devlet başkanı seçilmiştir. Yönetimi, Apartheid'ın mirasının dağılmasına, ırkçılığı engellemeye, fakirlik ve eşitsizliğe odaklanmıştır. Siyasi görüş olarak Demokratik Sosyalist olan Mandela, Afrika Ulusal Konseyi siyasi partisinde 1990'dan 1999'a kadar parti başkanlığı yapmıştır.

1993 yılında Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen Nelson Mandela, 5 Aralık 2013 tarihinde vefat etmiştir.

apartheid nelson mandela ile ilgili görsel sonucu

Apartheid Nedir?

Apartheid, Afrika'nın güneyinde bulunan Güney Afrika Cumhuriyeti'nde 1948 - 1994 yılları arasında resmî devlet politikası olarak iktidarda bulunan Ulusal Parti hükûmeti tarafından uygulanan ve bu doğrultuda da yasalar çıkartan ırkçı ayrımcılık sistemidir. 

Güney Afrika'daki Apartheid Fotoğrafları:

apartheid ile ilgili görsel sonucu

apartheid ile ilgili görsel sonucu

Ä°lgili resim

apartheid ile ilgili görsel sonucu


Hadi müdavimleri, 12 Aralık Zor Hadi,12 Aralık Hadi ipucu nedir, 12 Aralık Hadi ipucu sorusu, 12 Aralık Hadi ipucu sorusu nedir? 12 Aralık Hadi ipucu sorusu yayınlandı mı? Hadi 12 Aralık ipucu sorusu ne zaman yayınlanacak? diye merak ediyor.. 12 Aralık Hadi 21:30 ipucu sorusu yayınlandı! İşte Hadi yarışmacılarının beklediği Hadi 12 Aralık ipucu sorusu ve cevabı!

HADİ NEDİR?

Son zamanların en çok ilgi gören ve gerçek para dağıtan Hadi, canlı yayınlanan bir mobil bilgi yarışmasıdır.

Türkiye'nin önde gelen GSM operatörlerinden biri olan Turkcell'in geliştirdiği Hadi mobil uygulaması üzerinden  oynanan bu bilgi yarışmasını oynamak isteyen kişiler, Hadi uygulamasını cep telefonlarına indirerek oynayabilirler.

Cep telefonlarının işletim sistemi Android olan kullanıcılar Google Play Store'da, iOS olan kullanıcılar ise App Store'da "Hadi" diye aratmaları halinde uygulamayı bularak bu heyecana dahil olabilir.

Binlerce insanın para kazanmak için Hadi uygulamasından oynadığı bu bilgi yarışması hafta içi her gün 12.30 ve 20.30'da hafta sonu ise sadece 20.30'da yayınlanıyor.

HADİ İPUCU SORUSU NEDİR?

Yarışmalardan önce Hadi yetkilileri, yarışmacılarına jest yaparak yarışmada sorulacak olan bir sorunun ipucunu veriyor. Hadi yarışmacıları da bu ipucu sorusunu ve cevabını merak ediyor.

Hadi ipucu soruları, yarışmacılara 12 soruluk yarışmada çok kritik anlarda büyük avantaj sağlayarak binlerce rakibinin önüne geçmesine ve yarışmacıların büyük ödüle bir adım daha yaklaşmasına yardımcı oluyor.

12 Aralık Zor Hadi, 12 Aralık Zor Hadi ipucu, 12 Aralık Zor Hadi ipucu sorusu, 12 Aralık Hadi 21:30 ipucu sorusu, 12 Aralık Zor Hadi 21:30 ipucu cevabı

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.