14 Kasım HADİ 12:30 ipucu: Palamut ve Torik balığının dilim dilim kesilerek salamura yapılmış haline ne denir?

14 Kasım HADİ 12:30 ipucu: Palamut ve Torik balığının dilim dilim kesilerek salamura yapılmış haline ne denir?

Mobil bilgi yarışması HADİ 14 Kasım ipucu sorusu ve cevabı merak ediliyor. 14 Kasım Hadi ipucu sorusu yayınlandı! 14 Kasım Hadi 12:30 ipucu sorusu: Palamut ve Torik gibi balıklardan dilim dilim kesilerek yapılan salamuranın adı nedir? İşte Cevap..

"Hadi bugün 12.30’da!
Denizden soru çıksa bilirim diyenler burada mı? O halde bugünkü ipucumuz balıklardan geliyor. Palamut ve Torik gibi balıklardan dilim dilim kesilerek yapılan salamuranın adını biliyor musunuz?
Palamut ve Torik gibi balıklardan dilim dilim kesilerek yapılan salamura merak ediliyor.. İşte Torik ve Palamutun salamura hali.. 

14 Kasım Hadi 12:30 ipucu sorusu: Palamut ve Torik gibi balıklardan dilim dilim kesilerek yapılan salamuranın adını biliyor musunuz?

CEVAP: LAKERDA

14 Kasım ZOR HADİ ipucu sorusu ve cevabı!

LAKERDA NEDİR? LAKERDA HAKKINDA BİLGİ

Torik veya Palamut Balığının tuzda bekletilmesiyle yapılan bir çeşit mezedir. Satın alırken pembe renkli olmasına dikkat edilmelidir. Limonla yenilmektedir ve Lakerda'nın tadı somon balığına benzemektedir.  

Temizlerken bir şey yardımı ile balığın iliğini çıkartmazsanız lakerda bozulur. Lakerda'nın kesilip temizlenip tuzlandıktan sonra salamura olması yani yenebilecek kıvama gelebilmesi için en az 10 - 15 gün geçmesi gerekmektedir. Lakerda yapacağınız Torik veya Palamut balığı soğuk suda avlanmış olması makbuldür. Lodoslu sıcak havalarda yakalanan balıkların eti yumuşak olacağı için Lakerda kötü olacaktır.

LAKERDA NASIL YAPILIR?

Torik bulmak zor olduğu için genelde 30 - 30 cm'lik Palamutlar tercih edilir.  Balığınızı kesip dilimleyin, çok iyi temizleyin! Bol bol yıkayıp içindeki tüm kan ve pıhtılardan kurtulduğunuzdan emin olun. Buzdolabınızın buzluk kısmına bir kabın için kaya tuzu dökün.

Kesip güzelce temizleyerek hazırladığınız Lakerda'lık Torik veya Palamut Balığınızı et kısmı tuza gelecek şekilde, kaya tuzu dökülmüş kabın üzerine serin, balıkların üstüne de duz döküp biraz buzlu su dökün. Bir gün boyunca belli aralıklarla ters düz yaparak balıkların vücudunda kalan kanın ve pıhtının tamamen akmasını sağlayın. Balıklar üst üste gelecekse balıkların arasına da  tuz eklemeyi unutmayın.

Balıklarınızın kanı aktıktan sonra suyunu süzün ve geniş bir kapa yine kaya tuzu dökün. Hamsi unlar gibi balık tuzlayacaksınız. Suyu ve kanı süzülen balıklarınızı kaya tuzuna basıp içi tuzlu cam kavanozlara basın. 

Ä°lgili resim

Bu işlemden sonra kavanozunuzu kapatın ve belli aralıklarla balıklarınızı kontrol edin. Tuzlu kavonozda suyu bırakan Lakerdalarınızın suyunu ara sıra boşaltın ve 15 gün sabırla bekleyin. En az iki hafta geçtikten sonra Lakerdanızı kavanozdan çıkartın ve tekrar buzlu suya atarak fazla tuzundan arındırın. 

İsteğe göre iki parmak kalınlığında kesip kırmızı soğan ve zeytinyağı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ä°lgili resim

Hadi müdavimleri, 14 Kasım Hadi ipucu sorusu nedir? 14 Kasım Hadi ipucu sorusu yayınlandı mı? Hadi 14 Kasım ipucu sorusu ne zaman yayınlanacak? diye merak ediyor.. 14 Kasım Hadi 12:30 ipucu sorusu yayınlandı! İşte Hadi yarışmacılarının beklediği Hadi 14 Kasım ipucu sorusu ve cevabı!

HADİ NEDİR?

Son zamanların en çok ilgi gören ve gerçek para dağıtan Hadi, canlı yayınlanan bir mobil bilgi yarışmasıdır.

Türkiye'nin önde gelen GSM operatörlerinden biri olan Turkcell'in geliştirdiği Hadi mobil uygulaması üzerinden  oynanan bu bilgi yarışmasını oynamak isteyen kişiler, Hadi uygulamasını cep telefonlarına indirerek oynayabilirler.

Cep telefonlarının işletim sistemi Android olan kullanıcılar Google Play Store'da, iOS olan kullanıcılar ise App Store'da "Hadi" diye aratmaları halinde uygulamayı bularak bu heyecana dahil olabilir.

Binlerce insanın para kazanmak için Hadi uygulamasından oynadığı bu bilgi yarışması hafta içi her gün 12.30 ve 20.30'da hafta sonu ise sadece 20.30'da yayınlanıyor.

HADİ İPUCU SORUSU NEDİR?

Yarışmalardan önce Hadi yetkilileri, yarışmacılarına jest yaparak yarışmada sorulacak olan bir sorunun ipucunu veriyor. Hadi yarışmacıları da bu ipucu sorusunu ve cevabını merak ediyor.

Hadi ipucu soruları, yarışmacılara 12 soruluk yarışmada çok kritik anlarda büyük avantaj sağlayarak binlerce rakibinin önüne geçmesine ve yarışmacıların büyük ödüle bir adım daha yaklaşmasına yardımcı oluyor.

İLGİLİ HABERLER

13 Kasım HADİ 20:30 ipucu: Erkan Güleryüz'ün senaryosunu yazdığı belgeselin adı nedir?

13 Kasım HADİ 12:30 ipucu: Lidyalıların başlatıp Perslerin geliştirdiği yol nedir?

12 Kasım HADİ 20:30 ipucu: Üretimden önce bir ürünün sanal ortamda oluşturulan modeline ne ad verilir?

12 Kasım HADİ 12:30 ipucu: Sadun Boro'ya dünya turunda eşlik eden evcil hayvanı neydi?

9 Kasım HADi 12:30 ipucu: Arkadaşım Eşşek ve Bugün Bayram şarkıları hangi sanatçımıza aittir?

8 Kasım HADİ 20:30 ipucu: Amerika'nın en popüler sporunun adı nedir? Rugby'den doğan en popüler Amerikan sporu nedir?

8 Kasım HADİ ipucu: Dünyanın en uzun nehri Nil hangi kıtadadır? Nil Nehri nerededir? 12:30 yarışması

7 Kasım ZOR HADİ ipucu: Kız Kulesi'nin üzerinde hangi padişah'ın tuğrası vardır? Zor Hadi Gecesi 20:30 sorusu

7 Kasım HADİ 12:30 ipucu: Ormanda on kaplan gücünde olduğu söylenen kahramanın adı nedir?

14 Kasım Hadi ipucu sorusu ne?, 14 Kasım Hadi, 14 Kasım Hadi ipucu nedir, 14 Kasım Hadi ipucu sorusu, 14 Kasım 2018 Hadi ipucu, Hadi ipucu sorusu 2018, 14 Kasım Çarşamba Hadi ipucu sorusu, 14 Kasım Hadi 12:30 ipucu sorusuHadi 14 Kasım 12.30 ipucu sorusu, Hadi 14 Kasım 12:30 ipucu sorusu, 14 Kasım Hadi ipucu cevabı

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.