14. Trabzon Tanıtım Günleri'ne yoğun ilgi

14. Trabzon Tanıtım Günleri'ne yoğun ilgi

AKM’de bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri başladı. Vatandaşlar tanıtım gününe yoğun katılım gösterdi. 

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Trabzon Tanıtım Günleri, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) başladı. Programa Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, birçok siyasi ve bürokrat katıldı. Trabzon’a özgü yöresel lezzetler ve kültürel ürünlerin tanıtıldığı etkinliğe vatandaşlar yoğun katılım gösterdi. Etkinlik 21 Nisan Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

14.-trabzon-tanitim-gunleri,-berat-albayrak,-mustafa-varank,-vasip-sahin,-ankara,-akm,-001.jpeg

KÜLTÜRÜMÜZLE GURUR DUYUYORUZ

Programın açılışında söz alan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank programda bulunmaktan mutlu olduğunu, Trabzon'un kültürünün, gelenek görenekleri, müzikleri ve damak tadıyla gurur duyduklarını söyledi. Varank, "Bunlar bizi biz yapan, kişiliğimizi oluşturan değerler. Tıpkı Türkiye'deki diğer şehirlerin kültürlerinde olduğu gibi biz de kültürümüzle gurur duyuyoruz." dedi.

mustafa-varank,-14.-trabzon-tanitim-gunleri.jpeg

ALBAYRAK: “TRABZON GİBİ OLMUŞ”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise Atatürk Kültür Merkezi’nin Trabzon gibi olduğuna dikkat çekerek, “Bugün Ankara'da olsak da kapıdan içeri girdiğimizde gerek insan olarak sahip olunan o enerjiye gerek etraftaki resimler, stantlardaki Trabzon'u ve şehrin kültürünü yansıtmak için ortaya konulan değerlerle hakikaten bugün burası bize Trabzon olmuş" dedi.

berat-albayrak,-14.-trabzon-tanitim-gunleri,.jpeg

İLKLERİN ŞEHRİ

Trabzon günlerini düzenleyenlere teşekkür eden Albayrak, "Etkinlik, ilklerin şehri olan Trabzon'un Türkiye'nin diğer illerine öncülük etmesi hasebiyle önemli" diye konuştu. Diğer illerin de kültür ve değerlerini anlatmak için benzer faaliyetler yapmaya başladıklarını dile getiren Albayrak, ülkenin dört bir yanında benzeri etkinliklerle Trabzon'un sıcaklığının, samimiyetinin, maddi, manevi, kültürel ve gastronomik değerlerinin tanıtılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

14.-trabzon-tanitim-gunleri,2-002.jpeg

YÖRESEL LEZZETLER VE KÜLTÜREL ÜRÜNLER TANITILIYOR

Trabzon’a özgü yöresel lezzetler ve kültürel ürünlerin tanıtıldığı etkinlik Başkentliler tarafından yoğun ilgi görüyor. Kemençe eşliğinde horonların çekildiği etkinlikte ziyaretçiler keyifli anlar yaşıyor. Karadeniz’in en önemli kentlerinden bir tanesi olan Trabzon’a ait bütün yöresel değerleri tanıma fırsatı sunan organizasyon, tüm Başkentlileri etkinlik alanına davet ediyor.

14.-trabzon-tanitim-gunleri,.jpeg

HAMSİ, KUYMAK, KAYGANA, LAZ BÖREĞİ VE EKMEĞİ

Trabzon yaylalarında yapılan tereyağı ve peynir çeşitleri ziyaretçilerin ilgisini çekerken, Trabzon’un meşhur burmalısı, helvası, kuymağı, Laz böreği, mısır ekmeği, kaygana ve fırın sütlacı ziyaretçileri bekliyor. Trabzon deyince akla ilk gelen hamsi ise birçok farklı pişirilme yöntemiyle etkinlik alanında ziyaretçilere sunuluyor. 

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.