16 Kasım HADİ 20:30 ipucu: Tarhana gibi çorbaları muhafaza etmenin geleneksel yöntemi hangisidir?

16 Kasım HADİ 20:30 ipucu: Tarhana gibi çorbaları muhafaza etmenin geleneksel yöntemi hangisidir?

Mobil bilgi yarışması HADİ'nin 16 kasım ipucu sorusu ve cevabı merak ediliyor. Bugünün ipucu sorusu Tarhana Çorbası'nın hazırlanışı. 30.000 TL ödüllü 16 Kasım Hadi 20:30 ipucu sorusu: Tarhana gibi çorbaları muhafaza etmenin geleneksel yöntemi hangisidir?

"Hadi bu akşam 20:30'da! Çorbalar kış aylarının vazgeçilmezidir. Üzerinde dumanı tüten bir kase tarhana çorbası, hastalıkta sağlıkta çoğumuzun gözdesidir. Bugünün ipucu ise tarhana çorbasının hazırlanışı hakkında. Kışlık kiler hazırlığı yaparken tarhana gibi çorbaları muhafaza etmenin geleneksel yöntemi hangisidir?

16 Kasım Hadi 20:30 ipucu sorusu: Tarhana gibi çorbaları muhafaza etmenin geleneksel yöntemi hangisidir?

CEVAP: KURUTMAK

Çeşitli baharat, sebze ve yoğurt kullanılarak özenle hazırlanan Tarhana Çorbasının yaş hamuru sofra bezlerinin ya da tepsilerin üzerine serilerek doğal güneş ışığında eski geleneksel yöntemlerle kurutulur. Dam diye tabir edilen çatılarda veya balkonlarda kurutulan Tarhana Çorbasının mayalanmış hamuru, toz haline getirilerek eleklerden geçirilir. Kurutulmuş toz tarhanalar cam kavanozlara veya bez torbalara konularak muhafaza edilir.

Tarhana Çorbasını muhafaza etmenin geleneksel yöntemi olan kurutma işlemi, toz tarhananın uzun süre bozulmadan korunmasını ve besin değerini kaybetmemesini sağlar.

Tarhana Çorbasının hazırlanışı biraz meşakkatlidir. Mayalanan Tarhana Çorbasının hamurunu doğal güneş ışığında, temiz havada kurutmak gerekir.

Tüm bu zahmetli işlemlerden geçirilen Tarhana Çorbası, lezzetiyle kış aylarında içimizi ısıtır. Tarhana Çorbasının içerisinde kullanılan sebzeler ve baharatlar hastalara şifa dağıtır. Tercihen kullanılan sarımsak, Tarhana Çorbası'na lezzet katarken, doğal antibiyotik görevi görerek vücudumuza da hastalıklardan korunmak için doğal bir koruma kalkanı oluşturur. 

ÖZEL TAVSİYE

En sağlıklı ve lezzetli çorba kendi yaptığınız çorbadır. Hazır çorba diye tabir edilen fabrikasyon çorbalar çok zararlı koruyucu maddeler içerdiği için içmemenizi tavsiye ederiz. Hangi marka olursa olsun hiçbir hazır çorba kendi evinizde özenle yaptığınız, içine ne koyduğunuzu bilerek gönül rahatlığıyla içtiğiniz çorbaların yerini tutmaz.

Kendi sağlığınız ve ailenizin sağlığı için evinize hazır çorba sokmamaya özen gösterin. Çocuklarınıza doğal ev yapımı çorba içirerek sağlıklı beslenmeyi özendirin. 

Hadi müdavimleri, 16 Kasım Hadi ipucu sorusu nedir? 16 Kasım Hadi ipucu sorusu yayınlandı mı? Hadi 16 Kasım ipucu sorusu ne zaman yayınlanacak? diye merak ediyor.. 16 Kasım Hadi 20:30 ipucu sorusu yayınlandı! İşte Hadi yarışmacılarının beklediği Hadi 16 Kasım ipucu sorusu ve cevabı!

HADİ NEDİR?

Son zamanların en çok ilgi gören ve gerçek para dağıtan Hadi, canlı yayınlanan bir mobil bilgi yarışmasıdır.

Türkiye'nin önde gelen GSM operatörlerinden biri olan Turkcell'in geliştirdiği Hadi mobil uygulaması üzerinden  oynanan bu bilgi yarışmasını oynamak isteyen kişiler, Hadi uygulamasını cep telefonlarına indirerek oynayabilirler.

Cep telefonlarının işletim sistemi Android olan kullanıcılar Google Play Store'da, iOS olan kullanıcılar ise App Store'da "Hadi" diye aratmaları halinde uygulamayı bularak bu heyecana dahil olabilir.

Binlerce insanın para kazanmak için Hadi uygulamasından oynadığı bu bilgi yarışması hafta içi her gün 12.30 ve 20.30'da hafta sonu ise sadece 20.30'da yayınlanıyor.

HADİ İPUCU SORUSU NEDİR?

Yarışmalardan önce Hadi yetkilileri, yarışmacılarına jest yaparak yarışmada sorulacak olan bir sorunun ipucunu veriyor. Hadi yarışmacıları da bu ipucu sorusunu ve cevabını merak ediyor.

Hadi ipucu soruları, yarışmacılara 12 soruluk yarışmada çok kritik anlarda büyük avantaj sağlayarak binlerce rakibinin önüne geçmesine ve yarışmacıların büyük ödüle bir adım daha yaklaşmasına yardımcı oluyor.

16 Kasım Hadi ipucu sorusu ne?, 16 Kasım Hadi, 16 Kasım Hadi ipucu nedir, 16 Kasım Hadi ipucu sorusu, 16 Kasım 2018 Hadi ipucu, Hadi ipucu sorusu 2018, 16 Kasım Perşembe Hadi ipucu sorusu, 16 Kasım Hadi 20:30 ipucu sorusuHadi 16 Kasım 20.30 ipucu sorusu, Hadi 16 Kasım 20:30 ipucu sorusu, 16 Kasım Hadi ipucu cevabı

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.