17 Aralık HADİ 12:30 ipucu: Kan grupları için kullanılan RH harfleri hangi hayvanın adının kısaltmasıdır?​​​​​​​

17 Aralık HADİ 12:30 ipucu: Kan grupları için kullanılan RH harfleri hangi hayvanın adının kısaltmasıdır?​​​​​​​

Mobil bilgi yarışması HADİ bu öğlen 12.30'da! 17 Aralık Hadi ipucu sorusu ve cevabı! 17 Aralık HADİ 12:30 ipucu: Kan grupları için kullanılan RH harfleri hangi hayvanın adının kısaltmasıdır?​​​​​​​

Hadi bugün 12.30'da!
Hindistan ve Afganistan'da yemek hırsızlıklarıyla meşhur bir maymun türü vardır. Hatta öyle ki bir zamanlar bu maymunların, değerli eşyaları çalmaları için eğitildiklerine dair söylentiler dolaşmaktadır. İpucumuz bu maymun türüyle ilgili. Kan grupları için kullanılan RH harfleri hangi hayvanın adının kısaltmasıdır?

17 Aralık Hadi 12:30 ipucu sorusu: Kan grupları için kullanılan RH harfleri hangi hayvanın adının kısaltmasıdır?

CEVAP: RHESUS MAYMUNU (MAKAK)

Hint şebeği ya da Makak olarak da bilinen "Rhesus Maymunu", köpeksi maymunlar familyasının en iyi bilinen türlerinden biridir. Eski Latince adının ilk iki harfinden oluşan Rh kısaltması, bugün kan gruplarında sık duyduğumuz Rh faktörünün adında yaşamaktadır.

Rhesus Maymunu, kan gruplarındaki ayırıcı bir faktörün ortaya çıkartıldığı araştırmalarda kullanıldığı için, Rhesus isminin ilk iki harfi olan "Rh" bu faktöre ismini vermiştir. 

Alexander S. Wiener ve Karl Landsteiner isimli iki araştırmacının kan nakli üzerine yaptığı çalışmalar onları Rhesus Maymunu'nu denek olarak kullanmaya sevk etti. Bugün kan gruplarımızı söylerken Rhesus Maymunlarını anmamıza sebep olan bu araştırma, kan nakillerinden sonra ölüm vakalarını azaltmak için yapılmıştı.

Bu araştırmalar sonucunda kanda belirlenmemiş bir proteinin daha olduğunu ortaya çıkartan Karl Landsteiner ve Alexander S. Wiener, bu proteinin AB grubu kanının yanında nakil için önemli bir faktör olduğunu anladılar.

Rh ifadesi negatif (-) ya da pozitif (+) olarak belirtilir, bu ifade “D antijenini” içerir ya da içermez anlamına gelmektedir ve kan nakillerindeki olmazsa olmaz etkenlerdendir. Rhesus maymunları üzerinde yapılan ve modern tıp dünyasında çok önemli bir yere sahip olan bu faktörü her söylediğimizde Rhesus Maymununu (Hint şebeğini) anmış oluyoruz.

Hindistan'da yaptıkları hırsızlıklarla tüm dünyada tanınan ve Rh faktörünün isim babası olan Rhesuslar, bugünün öğlen hadi ipucu cevabı oldu. 

61


Hadi müdavimleri, 17 Aralık Hadi,17 Aralık Hadi ipucu nedir, 17 Aralık Hadi ipucu sorusu, 17 Aralık Hadi ipucu sorusu nedir? 17 Aralık Hadi ipucu sorusu yayınlandı mı? Hadi 17 Aralık ipucu sorusu ne zaman yayınlanacak? diye merak ediyor.. 17 Aralık Hadi 12:30 ipucu sorusu yayınlandı! İşte Hadi yarışmacılarının beklediği Hadi 17 Aralık ipucu sorusu ve cevabı!

HADİ NEDİR?

Son zamanların en çok ilgi gören ve gerçek para dağıtan Hadi, canlı yayınlanan bir mobil bilgi yarışmasıdır.

Türkiye'nin önde gelen GSM operatörlerinden biri olan Turkcell'in geliştirdiği Hadi mobil uygulaması üzerinden  oynanan bu bilgi yarışmasını oynamak isteyen kişiler, Hadi uygulamasını cep telefonlarına indirerek oynayabilirler.

Cep telefonlarının işletim sistemi Android olan kullanıcılar Google Play Store'da, iOS olan kullanıcılar ise App Store'da "Hadi" diye aratmaları halinde uygulamayı bularak bu heyecana dahil olabilir.

Binlerce insanın para kazanmak için Hadi uygulamasından oynadığı bu bilgi yarışması hafta içi her gün 12.30 ve 20.30'da hafta sonu ise sadece 20.30'da yayınlanıyor.

HADİ İPUCU SORUSU NEDİR?

Yarışmalardan önce Hadi yetkilileri, yarışmacılarına jest yaparak yarışmada sorulacak olan bir sorunun ipucunu veriyor. Hadi yarışmacıları da bu ipucu sorusunu ve cevabını merak ediyor.

Hadi ipucu soruları, yarışmacılara 12 soruluk yarışmada çok kritik anlarda büyük avantaj sağlayarak binlerce rakibinin önüne geçmesine ve yarışmacıların büyük ödüle bir adım daha yaklaşmasına yardımcı oluyor.

17 Aralık Hadi, 17 Aralık Hadi ipucu, 17 Aralık Hadi ipucu sorusu, 17 Aralık Hadi 12:30 ipucu sorusu, 17 Aralık Hadi 12:30 ipucu cevabı

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.