173 numaralı Oran-Ulus EGO hattında ek sefer talebi

173 numaralı Oran-Ulus EGO hattında ek sefer talebi

Başkentliler hafta içi 20 dakika hafta sonu 1 saat aralıkla sefer yapan 173 numaralı Oran-Ulus Ego hattının sefer sayısının artmasını istiyor. Yolcular, özelikle iş giriş saatlerinde ulaşımda büyük güçlük çektiklerini belirtiyor. 

Başkentliler hafta içi 20 dakika hafta sonu 1 saat aralıkla sefer yapan 173 numaralı Oran-Ulus EGO hattının sefer sayısının artmasını istiyor.

Yolcular, özelikle iş giriş saatlerinde ulaşımda büyük güçlük çektiklerini belirtiyor. 

173 numaralı Ulus- Oran Sitesi Ego Hattını kullanan Başkentliler, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden otobüs seferlerinin artmasını istiyor.

Özellikle sabah ve akşam iş saatlerinde otobüsün tamamen dolduğunu çoğu kişinin binemediğini belirten vatandaşlar, “Hafta içi yoğun saatler de bile 20 dakikada bir geliyor. Bu otobüsü çalışan insanlar kullanıyor. İş yorgunluğuna bir de yol yorgunluğu eklenmesin” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca vatandaşlar hafta sonları da EGO uygulamasında otobüslerin 20 dakikadan önce görülmediğini zaman zaman 1 saat beklediklerini ifade etti. 

Yılzdızevler'e nasıl gidilir? Sıhhiye'den gitmek için alternatif 173 numaralı otobüs ancak...

Hafta içi küçük otobüslerin 20 dakikada bir geldiğini ve binmekte zorlandıklarını belirten vatandaşlar, “Sıhhiye'den 173 numaralı otobüse biniyorum Yıldızevler Mahallesi’ne işe gidiyorum. Burada genelde insanlar ofislere yahut lüks sitelere çalışmaya geliyor. Hafta içi ortalama 20-30 dakika da bir geliyor. En fazla bazen 15 dakikaya düşüyor bu süre. Fakat sabah ve akşamları burası çok yoğun bir hat. Ayrıca otobüsler 3 kapılı küçüklerden geliyor. Çoğu kişi otobüse binemiyor. Genelde bu bölgede çalışan insanların güzergahında bu sıkıntılar yaşanıyor. Otobüse binince herkes şoföre tepki gösteriyor. Fakat onun da bir kabahati olduğunu düşünmüyoruz. Sonuçta o da görevini yapıyor” diye konuştu. 

74c4633c-55be-4271-b069-f3e85c927071.jpg“HAFTA SONU BİR SAAT BEKLİYORUZ”

Vatandaşlar hafta sonu otobüs seferlerinin 1 saat aralıklara düştüğünü belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Hafta sonları 1 saat beklediğimiz oluyor. Böylesine merkezi bir noktada 1 saat otobüs beklemeye çok anlam veremiyoruz açıkçası. Geçtiğimiz hafta yine 1 saate yakın bekledik küçük otobüs geldi.çoğu kişi binemeyip bir sonraki seferi beklemek zorunda kaldı.  Ayrıca EGO uygulamamız var otobüs nerede diye sorgulatıyoruz. Yaklaşık 21 dakikaya düşene kadar otobüsün nerede olduğunu göstermiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden hem bu otobüslerin seferlerinin artmasını ya da büyümesini hem de uygulamanın sağlıklı şekilde çalışmasını istiyoruz.”

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.