2 bin 500 kişi aynı sofrada

2 bin 500 kişi aynı sofrada

Keçiören Belediyesi’nin Çaldıran Mahallesi’nde düzenlediği iftar buluşmasında, 2 bin 500 kişi aynı sofrada orucunu açtı.

Çaldıran Kapalı Pazar Yerinde Yeşilöz, Kamil Ocak, Yeşiltepe Mahallelerini de buluşturan iftara Belediye Başkanı Mustafa Ak, eşi Hatice Ak, AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Şükrü Özek, Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
İftar öncesi bütün masaları ziyaret edip “Hayırlı Ramazanlar” dileyen Başkan Ak vatandaşlarla birlikte orucunu açtıktan sonra, “Birlik ve beraberlik içinde hayırlı bir Ramazan geçirmeyi diliyorum, bunun için komşunun komşuya sahip çıkması gerekiyor. Zenginlerin fakirleri hatırlaması gereken bir aydayız. İhtiyaç sahiplerine hep beraber sahip çıkmalıyız. Bu mübarek ayda hepimiz birbirimize dua edelim. Bu ay Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ay… Bol bol Kur’an Kerim okuyalım.” diye konuştu.
2.500 kişiyi aynı sofra etrafında buluşturan iftarda Filistin’de yaşananlara da değinen Ak, “Filistin ve Kudüs’te insanlar katlediliyor. Bu zulmü yapan İsrail’i lanetliyoruz, bu zulmün hesabını verecekler. Filistin’de şehit olanlara ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.
Ak ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yaşlı, engelli ve kimsesizlere sahip çıkın”  talimatını yerine getirmeye çalıştıklarını da vurguladı.
İftar sonrasında Başkan Ak başta çocuklar olmak üzere mahallelilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Vatandaşların sevgi gösterileri nedeniyle yürümekte zorlanan Başkan Ak, birlikte fotoğraf çektirme isteklerini de tek tek yerine getirdi. Başkan Ak’a eşlik eden bir doğaya dönüş projesi Gümüşdere Ihlamur Vadisinin sevimli maskotları Gümüş ve Ihlamur da çocukların ilgi odağı oldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.