2.Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne yoğun ilgi

2.Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne yoğun ilgi

ATO Congresium’da gerçekleştirilen 2. Uluslararası Coğrafi Ürünler Zirvesi, gerek Başkentliler gerekse Türkiye’nin dört bir tarafından gelen vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Zirvede vatandaşlara sürekli ürün ikramı ve tanıtımı yapıldı. 

Anadolu’nun yöresel ve geleneksel ürünlerinin tanıtıldığı 2.Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi Perşembe günü başladı. Türkiye’nin birçok şehrinin standının bulunduğu zirvede o yöreye özgü ürünler yapılarak vatandaşların beğenisine sunuldu. Gelenlerin büyük beğenisini toplayan zirvede ikramların yanı sıra vatandaşlar yerel esnaftan alışveriş yaptı.

ato-congresium,-uluslararasi-cografi-urunler-zirvesi,.jpg

Ürünleri orijinal halleriyle Başkent’te bulmanın büyük şans olduğunu belirten vatandaşlar, buna benzer etkinliklerin sürmesini istedi. Öte yandan Başkent Ankara’yı da temsilen Ankara Büyükşehir Belediyesi Toyga Çorbası dağıtımı yaptı. 

ato-congresium,-uluslararasi-cografi-urunler-zirvesi.jpg

1’İNCİ ELDEN ÜRÜN ALIYORUZ

Zirveye gelen vatandaşlar çeşitli şehirlerin standlarından o yöreye ait ürünleri alırken, “Açıkcası her zaman böyle doğal ve orijinal ürün bulamıyorsunuz. Buraya getirilen ürünler çok doğal ve kaliteli. Ayrıca fiyat olarak marketlere göre daha uygun satıyorlar. Böyle etkinliklerin her zaman Ankara’da düzenlenmesini istiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.  

ato-congresium,-uluslararasi-cografi-urunler-zirvesi,,,,,.jpg

YEREL ESNAF MUTLU OLDU

Farklı şehirlerden ürün tanıtımı için gelen çoğunluğunu üreticilerin oluşturduğu yerel esnaf da Başkentlilerin ilgisinden memnun olduğunu ifade ederek, “ürünlerimizin ne kadar güzel odluğunu biz biliyoruz fakat bunu herkesin bilmesini istiyoruz. Coğrafi ürünler zirvesi sayesinde bizim de burada kendimizi gösterme fırsatımız oldu. Ankaralılar ürünlerimizden satın aldı ikramlarımızı çok beğendi” diye konuştu. 

ato-congresium,-uluslararasi-cografi-urunler-zirvesi,,,,-001.jpg

EMRAH ÖZCAN/İLKSAYFA

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.