2009'da yere attığı çöpün cezası 11 yıl sonra geldi

2009'da yere attığı çöpün cezası 11 yıl sonra geldi

Yediği sosisli sandviçin kağıdını yere atan genç, 11 yıl sonra gelen para cezasıyla şaşkınlığa uğradı.

İngiltere'nin Manchester kentinde, 2009 yılında yediği sosisli sandviçin kağıdını yere atmakla suçlanan bir öğrenci, 11 yıl sonra mahkemeye çıkarıldı ve para cezasına çarptırıldı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Ağustos 2009'da gıyabında mahkeme masrafları dahil 370 sterlin (yaklaşık 2 bin 945 TL) cezaya çarptırılan Grace Firth duruşmada, mahkeme celbi eski evine gönderildiği için hakkında dava açıldığından bile haberi olmadığını söyledi. Yargıç, şimdi 32 yaşında olan Firth'ün açıklamasını kabul etti.

Mahkeme masrafları silinirken ceza da 55 sterline (Yaklaşık 438 TL) indirildi.

CEZALARI ÖZEL ŞİRKETLER KESİYOR

İngiltere'de başkent Londra'da yere sigara izmariti, sakız ya da başka bir çöp atmanın cezası 65 sterlin (yaklaşık 517 TL). Belediyeler tarafından toplanan bu cezaların 15 gün içinde ödenmemesi halinde, dava açılıyor, cezanın miktarı 2 bin 500 sterline (yaklaşık 19 bin 900 TL) kadar çıkabiliyor.

Belediyeler yerlere çöp atanları cezalandırmak için özel güvenlik şirketleriyle anlaşıyor. İngiltere'de geçen yıl ağustosta yayımlanan verilere göre, son altı yıl içinde kesilen cezaların oranı dört kattan fazla arttı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.