2017’de de tebessüm ettirdi

2017’de de tebessüm ettirdi

Pursaklar Belediyesi Tebessüm Çarşısı uzattığı yardım eli ile ihtiyaç sahiplerine tebessüm ettirmeye devam ediyor.

Pursaklar Belediyesi’nin Sosyal Yardım Müdürlüğü olan Tebessüm Çarşısı, 2017 yılında da ihtiyaç sahibi binlerce aileye yardım eli uzatarak tebessüm ettirdi. 

Müdürlüğünü faaliyet raporunda özetle şu bilgilere yer verildi: İlçemiz genelinde Tebessüm Çarşımıza 2017 yılında 398 ihtiyaç sahibi kişi müracaat etmiş ve 71 kişi değerlendirilmeye alınmış, 5 090 Adet giyim ve 2076 Adet ayakkabı yardımı yapılmıştır. Tebessüm çarşımıza müracaat eden ailelerden yapılan araştırmalar neticesinde gerçek ihtiyaç sahibi 1904 aileye gıda yardımı yapılmıştır.

tebessum-carsisina-ogrencilerden-anlamli-bagis-6895379_x_6664_o.jpg

Tebessüm Çarşımızda oluşturulan işçi bankası adı altında 121 kişi iş müracaatında bulunmuş ve İş-Kur kayıtları yapılmış, 15 vatandaşımıza ise iş yönlendirilmesi yapılmıştır. Tebessüm Çarşımızca ve belediye tabibimiz tarafından yatalak ve hasta olan 52  hastaya ziyaret yapılmış ve talepleri dinlenilmiştir. Tespit edilen ihtiyaç sahibi 1179 hasta hemşerimize hasta bezi yardımı yapılmıştır. 5 engelli hemşerimize tekerlekli sandalye yardımı yapılmıştır. Ayrıca okullarda engelli öğrenci tespiti yapılmış ve engelli 22 öğrencilerimize servis hizmeti yapılmıştır.

Tebessüm çarşımızda yapılan titizlikle yapılan çalışmalar sonucunda, bir evin ihtiyacı olan tüm malzemeler gerekli görülen ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaktadır. (2017 yılı içerisinde Halı 5, Yastık 48, Yatak 7, Yorgan 34, Tekli koltuk 7, Koltuk takımı 2, Kanepe 23, Baza 10, Buzdolabı 3, Ütü 6, Çamaşır makinesi 3, Sandalye 5, Elektrik süpürgesi 6, Ütü masası 8, Fırın 1 adet)

dsc_5200.jpg

Sünnet Faaliyetleri:

Büyükşehir Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocuklar Pursaklar Belediye Başkanımız Sayın Selçuk Çetin tarafından evlerinde ziyaret edilerek 220 çocuğa bisiklet dağıtılmıştır. Büyükşehir Belediyesi tarafından sünnet ettirilip kayıtlarımızda bulunan diğer çocuklar da programlar dahilinde ziyaret edilecektir. 

Hoş Geldin Küçük Hemşerim:

img-20171110-wa0004.jpg

 

Belediyemizin ilklerinden olan “Hoş geldin Küçük Hemşerim” adı altında, ilçemizde ikamet eden ailelerin dünyaya gelen bebeklerine Sayın: Başkanımız tarafından ve görevlendirdiği bayan personellerimizce 1831 bebeğimize ilk hediyeleri verilmiştir.

Ayrıca Suriye'den göç etmek zorunda kalan ve ilçemizde ikamet eden 143 kişiye kıyafet yardımı yapılmıştır. 8 aileye 10 paket bebek bezi yardımı yapılmıştır. Tebessüm Çarşısı olarak, Suriye’den Türkiye’ye gelen sığınmacı kardeşlerimize yardım kampanyası başlatıp bu yardın malzemelerini TIR’larla Şanlıurfa’daki STK’lar aracılığıyla Suriyelilere ulaştırdık.  

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.