2018 KPSS sınavı ne zaman? Lise ve Önlisans mezunları dikkat...

2018 KPSS sınavı ne zaman? Lise ve Önlisans mezunları dikkat...

Memur olmak isteyenlerin heyecanlan beklediği 2018 KPSS sınav tarihleri belli oldu. Binlerce kişinin gireceği Kamu Personeli Seçme Sınavı ne zaman düzenlenecek? İşte ortaöğretim, lise, önlisans ve lisans mezunları için KPSS sınav başvuru tarihleri....

ÖSYM tarafından yapılacak olacak 2018 KPSS sınav tarihleri netlik kazanmaya başladı. Memur olmak isteyenleri yakından ilgilendiren ortaöğretim, lise, önlisans ve lisans mezunlar düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı ne zaman olacak? İşte KPSS sınav tarihleri ve detayları.

2018 KPSS SINAVI NE ZAMAN?

2018-KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) - Ortaöğretim Sınavı 7 Ekim'de yapılacak ve sonuçları 8 Kasım'da açıklanacak. ‘2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecek.

2018-KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) - Ön Lisans Sınavı ise 4 Kasım'da gerçekleştirilecek ve sonuçları 29 Kasım'da duyurulacak. ‘2018 Yılı Sınav ve Sonuç Açıklama Takvimi'ne ÖSYM’nin internet adresinden erişilebilecek.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans 22 Temmuz'da düzenlenecek. Adaylar bu sınav için 10-21 Mayıs tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. Sonuçlar 31 Ağustos tarihinde açıklanacak.

KPSS Lisans (Alan Bilgisi) birinci gün 28 Temmuz, KPSS Lisans (Alan Bilgisi) ikinci gün 29 Temmuz, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 5 Ağustos'ta düzenlenecek. Bu sınavlar için başvurular 10-21 Mayıs tarihlerinde alınacak. Sonuçlar ise 31 Ağustos’ta açıklanacak.

kpss-memur-001.jpg

KPSS SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

- Ortaöğretim (lise/Kpss2), - Önlisans (iki senelik açıköğretim veya iki senelik meslek yükseokulu/Kpss2)
- Lisans (dört veya daha fazla senelik yükseköğretim/Kpss1) bölümlerinden mezun veya mezun durumda olan adaylar girebiliyor.

Kpss öğretmenlik sınavına; Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan eğitim kurumlarından birinde çalışmak isteyen, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun öğretmen adayları giriyor. Kpss Öğretmenlik sınavında adaylar, Genel Yetenek-Genel Kültür sınavlarının yanında Pedagojik Formasyon sınavına da giriyor.

KPSS YENİ SINAV ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Resmi duyuru yapılmaması nedeniyle sınav ücretlerinin ne kadar olacağı net olarak bilinmemektedir. Fakat geçtiğimiz dönem gerçekleşen sınavda, alanlara katılım sağlayacaklardan 40, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına katılım sağlayacaklardan ise 60 lira talep edilmişti. Bu yıl fiyatlarda artış olması beklenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.