2018’in İlk Fidanı Mustafa Ak'tan

2018’in İlk Fidanı Mustafa Ak'tan

Keçiören'in daha yeşil olması için ağaçlandırma çalışmalarına devam eden Keçiören Belediyesi, 2018 yılının ilk fidanlarını toprakla buluşturdu.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'ın katıldığı ağaç dikim töreninde 80 dönümlük alanda 2 bin 530 fidan toprakla buluşturulurken, 12 bin fidanın daha dikilmesi hedefleniyor. Bağlum Mesire Alanına mavi ladin, leylandi, goldrider, mavi servi türlerinde ağaçların dikildiği etkinlikte Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak , "Göreve geldiğimizden beri Keçiören'i insanı doğaya yakınlaştırmasıyla örnek bir ilçeye dönüştürme gayretinde olduk.

dsa_9908.jpg

Yeşil alanlar insanın yaşam kalitesini artırır. Bizim medeniyetimizde gereksiz yere tek bir dalın kırılmasına, tek bir çiçeğin koparılmasına rıza göstermeme anlayışı var... Doğanın bize bahşettiği nimetlerin farkında olan bir zihin dünyasına sahibiz. Kadın, erkek, yaşlı çocuk her Keçiörenli mekanik bir şehirde değil nefes alan doğayla iç içe alanlarda huzur içinde yaşasın istiyoruz. Bu nedenle her yıl 50 bin ağacı toprakla buluşturuyoruz. 2018 yılının da ilk ağaçlarını toprakla buluşturduk. Her şey daha güzel daha yeşil Keçiören için..." dedi.

Ak ayrıca kişi başına düşen yeşil alan miktarının göreve geldiklerinde 2,2 metrekare olduğunu ve şimdi bu rakamı 6,81 metrekareye çıkardıklarını hatırlattı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.