28 Şubat'ın kirli manşetleri sergileniyor

28 Şubat'ın kirli manşetleri sergileniyor

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı İnsan Hakları Başkanlığı tarafından "28 Şubat'ın Manşetleri" sergisi düzenlendi.

AK Parti Adıyaman İl Başkanlığı İnsan Hakları Başkanlığı tarafından "28 Şubat'ın Manşetleri" sergisi düzenlendi. 

Keleş Konağında düzenlenen "28 Şubat'ın Manşetleri" sergisinde, 28 Şubat sürecinde gazetelere atılan manşetler dikkate sunuldu. 

Sergiyi gezen AK Parti İl Başkanı Mehmet Erdoğan, yaptığı açıklamada, 28 Şubat 1997'de Türkiye'nin postmodern bir darbeye muhatap olduğunu belirtti. 

28 Şubat darbesinin yıl dönümü vesilesiyle tüm darbeleri bir kez daha şiddetle ve nefretle kınadıklarını dile getiren Erdoğan, "Darbe bir insanlık suçudur. Zira, darbe eylemiyle insanların başta yaşama hakları elinden alınmakta, bireysel ve toplumsal her türlü özgürlükleri kesintiye uğratılmaktadır." dedi.

Erdoğan, 28 Şubat döneminde bireysel özgürlükler bağlamında, insanların eğitim öğretim, çalışma, düşünce, inanç ve ibadet haklarının elinden alındığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu milletin çocukları ilköğretimden üniversite çağına kadar eğitim hayatından yoksun bırakıldılar. Dini inançları sebebiyle çalışma hakları dahil tüm sosyal ve ekonomik hakları ellerinden alındı, haince fişlendiler. Başörtülü kadınlarımız örtülü oldukları gerekçesiyle kamu hizmeti alamadılar. AK Parti olarak bu noktadaki kararlığımızı, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizden aldığımız güçle her türlü vesayet odaklarına ve darbeci zihniyete deklare ediyoruz. Milletimizin feraseti, cesaret ve gayreti ile artık o günleri hiçbir zaman yaşamayacağımıza inanıyoruz." 

Sergi açılışına Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Mustafa Alkayış, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Oğuz Mutlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Perihan Gümüş de katıldı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.