3 bin mülteci aileye yardım

3 bin mülteci aileye yardım

Altındağ'da memur emeklisi 57 yaşındaki Sadettin Karagöz, kendi çabalarıyla kurduğu 'Umut Hayır Mağazası'nda her gün yüzlerce mülteciye yardım ediyor.

Altındağ'da memur emeklisi Sadettin Karagöz, kendisine ait dükkanda, 4 senedir başta Suriyeliler olmak üzere mülteci ailelere yardım ediyor. 'Umut Hayır Mağazası' adını verdiği dükkânda her ay 3 bin 80 aileye yardım ettiği ifade eden Sadettin Karagöz, 2014'ten beri 15 bin kişiye gıda ve giyecek yardımında bulunduklarını söyledi.
Karagöz, Suriyeli, Afgan, Somalli ve Iraklı mültecilerin yanı sıra Türk ailelerde yarım ettiklerinin altını çizdi. Mültecilere gıda ve giyecek yardımının yanı sıra kömür ve soba gibi kışlık yardımlarda da bulunduklarını ifade eden Karagöz, "Mülteci ailelere ayni yardımlar ile birlikte nakdi yardımlarda da bulunuyoruz." dedi.

"EN ÇOK SURİYELİ AİLERE YARDIM EDİYORUZ"

dscn4798.jpg

Altındağ'da yaşayan 3 çocuk babası 57 yaşındaki Sadettin Karagöz, Suriye İç Savaşı'ndan kaçarak Türkiye'ye gelen bir ailenin sokakta kalmasından çok etkilendiği için kendisine ait dükkânı mülteci ailelere yardım eden 'Umut Hayır Mağazası'na dönüştürdüğünü söyledi. Ankara'da 70 binden fazla Suriyeli mültecinin bulunduğunu aktaran Karagöz, "Burada 3 bin 80 aileye yarım ediyoruz, en çok Suriyeli ailelere yardım ediyoruz. Şuan Solfasol, Baraj Mahallesi, Yeşilöz, Önder ve Ulubey bölgesinde 2 bin 789 aileye yardım ediyoruz. dedi.

"ALLAH RIZASI İÇİN YAPTIK"

Sadettin Karagöz, 'Umut Hayır Mağazası'nı Suriyeli bir ailenin sokakta kaldığını öğrendikten sonra kurduğunu anlattı. Karagöz, "4 sene önce Suriye'de savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan bir beş kişilik bir ailenin sokakta kaldığını duyduk. Biz olayı öğrendiğimizde Suriyeli aile camiye sığınmıştı. Biz de onlara bir ev tutuk. İçine eşyasını aldık. Dört dörtlük bir ev yaptık. Biz Allah rızası için bu işi yaptık. Şimdi aradan geçen 4 yılda bir kaç aileden 3 bin küsur aileye ulaştık. Bu da bizi mutlu ediyor tabi" ifadelerini kullandı. 

EN ÇOK SURİYELİ ALTINDAĞ'DA

Ankara'da en çok Suriyelinin yaşadığı ilçenin Altındağ olduğunu söyleyen Saadetin Karagöz, "Ankara'da kentsel dönüşüme giren Önder ve Ulubey'de de çok fazla Suriyeli mülteci var ama en çok Solfasol, Baraj Mahallesi, Yeşilöz de Suriyeli mülteci aileler var. Karagöz, yalnız mülteci ailelere değil Türk ailelere de yardım ettiklerini ifade ederek, "Biz ihtiyaç sahibi herkes için bu işleri yapıyoruz" dedi.

HER AY GIDA YARDIMI

İhtiyaç sahibi ailelerin ayda bir kez 'Umut Hayır Mağazası'na gelerek ihtiyaçlarının bir bölümünü karşılayabildiğini söyleyen Karagöz, ''Yardıma muhtaç aileleri kendimiz yaşadıkları yerlere giderek tespit ediyoruz. Yardımları ise hayırsever vatandaşlarımız sağ olsun marketimize getiriyorlar. Biz her ay gıda, her 15 günde bir de çocuk ve sakat bezi dağıtıyoruz" dedi.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.