3 mahallede 2 iftar sofrası

3 mahallede 2 iftar sofrası

Mahallelerin ortak yerleri belirlenerek kurulan iftar sofralarının ilki Demirlibahçe Mahallesi, ikincisi de Gülseren-Gülveren Mahallesi sakinlerini buluşturdu.

4 bini aşkın kişinin hep birlikte orucunu açtığı iftar buluşmasında Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, önce Demirlibahçe Mahallesi sakinleriyle orucunu açtı ardından Gülseren-Gülveren Mahallesi’ndeki iftar sofralarında da tatlısını yedi.

Birlik ve beraberlik sofraları kuruyoruz

Mahalle iftarları ile komşuluk ilişkilerinin güçlendiğini, güzel bir gelenek oluştuğunu kaydeden Akgül, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinin iftar sofraları olduğunu söyledi. Akgül, “Ramazan Ayı zengin fakir ayırt etmeksizin aynı sofrada buluşulup, paylaşmanın adıdır. Bu güzel iftar sofrasında biz de ekmeğimizi birlikte paylaşıp yiyoruz. Soframızı yalnız ve kimsesiz bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 

4 çeşit yemek ikram ediliyor

Çorbasından, ana yemeğine, pilavından tatlısına kadar her gün hijyenik şartlarda hazırlanmış 4 çeşit yemekle vatandaşlar ağırlanırken, iftar sofrası sahne alan Karagöz-Hacivat gösterisi ve tasavvuf müziği dinletisi eski Ramazanları vatandaşlara doyasıya yaşatıyor. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.