34 yaşındaki aracına gözü gibi bakıyor

34 yaşındaki aracına gözü gibi bakıyor

Keçiören'de yaşayan klasik araç tutkunu Burak Tunç, 84 model 131 Şahin marka aracına gözü gibi bakıyor. Her parçası fabrikadan çıktığı gibi orijinal olan araca 40 bin TL verdiklerini; ancak satmayı düşünmediğini söylüyor.

Keçiören'de yaşayan klasik araç tutkunu Burak Tunç, 1984 model 131 Şahin marka aracına gözü gibi bakıyor. Fabrikadan çıktığı günden bu zamana kadar ilk günkü orijinaliyle duran klasik araç, son model araçlara taş çıkarıyor. Klasik bu aracın 3. sahibi olduğunu söyleyen Burak Tunç, 131 marka aracın talihsiz bir olaydan dolayı 27 sene kapalı bir garajda kaldığını ve güneş yüzü görmediğini aktarıyor. Tunç, 25 bin kilometredeki aracına 40 bin TL verdiklerini ancak satmayı düşünmediğini söylüyor. 

TRAFİĞE BİLE NADİR ÇIKIYOR

gorenler-aractan-gozlerini-alamiyor.jpggorenler-aractan-gozlerini-alamiyor.jpg

Tamamen orijinal klasik aracını güneşten etkilenmemesi için evinin kapalı garajında beklettiğini belirten Burak Tunç, aracın fiziki şartlardan etkilenmemesi için çeşitli önlemler aldığını aktarıyor. Elinden geldiğince araçla trafiğe çıkmadığını ve aracı kapalı garajda saklı tuttuğunu kaydeden Tunç, "Allah nasip ederse bu klasik araca gözüm gibi bakıp çocuklarıma bırakacağım" diyor.

27 SENE KAPALI GARAJDA KALDI

84-model-aracin-motoru-hala-tertemiz-duruyor.jpg

Aracın bu günlere gelişinin ilginç hikayesini de anlatan Burak Tunç, "1984 yılında Konya Akşehir'de  yaşayan bir çift bu aracı sıfır alır, aldıktan sonra bir süre sonra çift anlaşamaz ve eşi, öğretmen olan Nevin Hanımı bırakıp Almanya'ya gider. Nevin öğretmenin de şoförlüğü olmadığı için aracı kapalı garajda 27 yıl boyunca saklar. Nevin öğretmenin şehir dışındaki çocukları köylerine geldikleri zaman arabayı ara sıra çalıştırırlar. Araç o günden bu güne böylelikle gelir arabanın hiçbir parçası değişmemiştir, ilk günkü güzelliğiyle durmaktadır. O yıllara ait bütün evrakları da durmakta yedek anahtarları, kitapçıkları, ilk yardım çantası, vergi dekontları hepsi dosya halinde muhafaza edilmiş vaziyette" dedi. 

GÜNEŞE ÇIKARTMIYOR 

sifir-araclara-tas-cikartiyor.jpg

Aracı satın alma hikayesi ile ilgili de bilgi veren Burak Tunç, "Bu aracın bir internet sitesi üzerinden satıldığını gördüm ve talip oldum. Aracın eski sahibi aracı bana kapalı garaj olma şartıyla sattı. Benim kapalı garajım olduğuna inanmak için fotoğraf istedi. Uğraş sonucu aracı aldım. Plakası orijinal diye değiştirmedim. Muayenesi yoktu onları yaptırdım, eksik evraklarını tamamlayarak Ankara'ya aracı getirdim. Araç şimdi kapalı garajımda duruyor. Aracı kışın asla garajdan çıkarmıyorum. yazın ise haftada bir gün çıkarır hevesimi aldıktan sonra tekrar yerine güzel bir şekilde koyarım. Aracım ilk günden beri benzinli kullanılmaktadır, orijinalliği bozulmasın diye tüp takılmadı" diye konuştu. 

ÇOCUKLUK HAYALİNE KAVUŞTU

131-sahinin-ici-ilk-gunku-guzelliginde.jpg

"Elimden geldiğince aracıma sahip çıkacağım" diyen Burak Tunç, "Görenleri hayrete düşüren 34 yaşındaki Murat 131 Şahin marka aracıma gözüm gibi bakıyorum. Bunun yeri ayrı. Çocukluğumdan bu yana klasik araçlara her zaman hevesim vardı eski Türk sinemasında izlerdim ilgim çoktu ve yanı sıra babamın gençliğinde bindiği bu model araçları bana överek anlatmasıyla başladı hayallerim, çok şükür arzuladığım araca kavuşabildim. İlk günkü gibi sıkılmadan özlem içerisinde aracıma bakıyorum" şeklinde konuştu.  

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.