4 Aydır sokakta kalıyor

4 Aydır sokakta kalıyor

Mamak Akdere’de akşam vakti bir parkta otururken karşılaştığımız Ahmed Bennun başından geçenleri bir çevirmen aracılığıyla gazetemize anlattı.

Suriye’deki savaştan kaçarak 6 ay önce kaçak yollarla Ankara’ya gelen 16 yaşındaki Ahmed Bennun’nun hikayesi yürek burkuyor. Babasını çok küçükken kaybettiğini, annesinin ise rahim kanserinden dolayı Ankara’da 4 ay önce vefat ettiğini anlatan küçük Ahmed, aylardır sokaklarda tek başına kaldığını söylüyor. Kalacak hiçbir yerinin olmadığını kaydeden Ahmed, yetkililerden yardım istiyor. 

ANNESİNİ 4 AY ÖNCE ANKARA’DA KAYBETTİ

Mamak Akdere’de akşam vakti bir parkta otururken karşılaştığımız Ahmed Bennun başından geçenleri bir çevirmen aracılığıyla gazetemize anlattı. Hem savaştan kaçmak hem de hasta annesi Edibe Bennun’u tedavi ettirebilmek için Suriye’nin Deyrizor kentinden annesi ile birlikte kaçak yollarla Ankara’ya geldiğini anlatan Ahmed,  “Babam Suriye’de ben küçükken vefat etmiş. Suriye’de yaşama olasılığımız kalmayınca 6 ay önce annemle birlikte Türkiye’ye geldik. Annemin tedavisi için buraya gelmeye mecburduk.  Ankara’ya geldikten sonra geçici bir yerde kalıyorduk. Annem yaklaşık 4 ay önce Ankara’da vefat etti. Param bitince sokaklarda kalmaya başladım. 3-4 aydır dışarıda kalıyorum” dedi. 

GECELERİ UYUMUYOR, YÜRÜYOR

Geceleri çok korktuğunu ancak dışarıda kalmaya da mecbur kaldığını söyleyen Ahmed, “Geceleri uyumuyorum, yürüyorum. Çünkü tehlikeli oluyor. Gündüzleri uyumaya çalışıyorum. Ankara’da kalacak kimsem ve bir yakımın olmadığı için buna mecburum” diye konuştu. Ahmed, şimdiye kadar herhangi bir kuruma yardım konusunda başvurmadığını da belirtti. 

KALACAK BİR YER İSTİYOR

Ankara Valiliği’nin kendisine sahip çıkmasını isteyen küçük Ahmed, “Kalacak bir yer istiyorum, çalışabileceğim bir iş istiyorum. Ankara’da kimsem yok, yalnız kaldım” diye konuştu. 

SAVAŞTA AYAĞINDAN YARALANDI

Küçük Ahmed, Suriye’de savaşta ayağından yaralandığını da söyledi. 16 yaşındaki evsiz ve kimsesiz Ahmed, röportajımız sonrası Başkent’teki bir hayırseverin misafirhanesinde geçici süreliğine kalmaya başladı. 

KİMSESİZLER OTELİ PROJESİ DE HAYATA GEÇTİ

Öten yandan Ankara Valiliği, kimsesiz ve sokakta yaşayan vatandaşların kış aylarında faydalanabildiği ‘Kimsesizler Oteli’ projesini hayata geçirdi. Proje çerçevesinde kiralanan bir otele kimsesiz vatandaşlar yerleştirilerek orada rehabilitasyonları da sağlanıyor. Evsizlerin burada tüm ihtiyaçları gideriliyor. Suriyeli Ahmed Bennun’un da bu projeden faydalanması isteniyor. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.