4 Ekim HADİ 20:30 ipucu: Bocce nasıl oynanır, neyle oynanır?

4 Ekim HADİ 20:30 ipucu: Bocce nasıl oynanır, neyle oynanır?

4 Ekim Hadi ipucu sorusu yayınlandı! 4 Ekim Hadi 20.30 ipucu: Bocce nasıl oynanır, neyle oynanır? Tarihi yıllar öncesine dayanan bocce sporunu duymuş muydunuz? Pek alışık olduğumuz sporlardan değil. Peki bocce nasıl oynanır, neyle oynanır? İşte Cevap..

Binlerce insanın para kazanmak için Hadi uygulamasından oynadığı bu bilgi yarışması her Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 12.30 ve 20.30'da diğer günler  ise sadece 20.30'da yayınlıyor. Yarışmalardan önce Hadi, yarışmacılara jest yapmak için bir sorunun ipucunu veriyor. Yarışmacılar da ipucunu merak ediyor.

Hadi ipucu soruları, yarışmacılara 12 soruluk yarışmada çok kritik anlarda büyük avantaj sağlayarak binlerce rakibinin önüne geçmesine ve büyük ödüle bir adım daha yaklaşmasına yardımcı oluyor. 

"Hadi bu akşam Spor Gecesi'yle 20:30'da.
Tarihi yıllar öncesine dayanan bocce sporunu duymuş muydunuz? Pek alışık olduğumuz sporlardan değil. Peki bocce nasıl oynanır, neyle oynanır? Kısa bir araştırma yeterli olacaktır.
"

4 Ekim Hadi 20.30 ipucu sorusu: Bocce nasıl oynanır, neyle oynanır?

CEVAP:  PALLİNO topu ile oynanır.

Bocce punto, raffa ve volo atış sistemleriyle sınırlandırılmış düzgün bir sahada sentetik bocce topları ile oynanan spor dalıdır. Oyun, topları birbirine yaklaştırma (punto) ya da vurulacak büyük ve küçük topların önceden saptanması sonucu raffa ve volo atışı ile uzaklaştırma yöntemi ile oynanır. Böylece oyuncular bir veya birden fazla topla oynamaya devam ederek en yüksek puanı elde etmeye çalışırlar.

Bocce Nasıl Oynanır ?

Müsabakalar tekli, ikili ve üçlü takımlar arasında yapılır. Tek kişilik bocce oyunları 4 topla, 2 kişilik bocce oyunları ise 2 topla oynanır. 4 cm boyundaki hedef topuna pallino denir. Bocce oyununda amaç hedef top olan pallino ya atılan topun en yakın olmasını sağlamaktır. Oyuna başlayan takım önce pallinoyu (belirlenen noktayı geçicek şekilde) atar ardından kendi topunu peşinden pallinoya en yakın olacak şekilde atar.

Oyuncuların pallinoya yakın olmak için yaptıkları atışa punto denir. Oyuncuların rakip topa, pallinoya ve kendi topunu vurmak için yaptıkları atışa volo denir. Topu sektirip hedeflenen topa sonra gitmesini sağlayan atışa raffa denir. Raffa da hedeflenen topa değmeyen atışlar geçersiz sayılır.

Tüm topların bitmesi ile rakibinden daha yakın pallinoya atış yapanlar 1 puan alır. Pallino ile temas halinde ise bu 2 puan olarak sayılır. Bocce Oyun Kuralları kısaca bu şekildedir.

Özetleyecek olursak oyundaki amaç yuvarladığınız topun hedef topa en yakın olmasını sağlamaktır. Bocce oyununda süre yoktur 15 puana ulaşan ilk takım maçı kazanır.

3 Ekim Hadi 20.30 ipucu sorusu: Prison Break dizisinde girdiği hapishaneden kaçmayı başaran karakterin ismi nedir?

İLGİLİ HABERLER

4 Ekim 2018 Hadi ipucu ne? 4 Ekim Hadi ipucu ne? 4 Ekim Hadi ipucu sorusu ne? 4 Ekim Hadi, 4 Ekim Hadi ipucu nedir, 4 Ekim Hadi ipucu sorusu, 4 Ekim 2018 Hadi ipucu, Hadi ipucu sorusu 2018, 4 Ekim Perşembe Hadi ipucu sorusu, 4 Ekim Hadi 20:30 ipucu sorusu, 4 Ekim Hadi 12:30 ipucu sorusu   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.