4 Milyon sefer tası sahiplerine ulaştı

4 Milyon sefer tası sahiplerine ulaştı

Etimesgut Belediyesi Aşevi, yaz kış demeden 365 gün, ihtiyaç sahiplerine, bakacak kimsesi olmayan yaşlı ve düşkünlere, engellilere ve Türkmen ailelere sıcak yemek imkanı sunuyor. 

Başkan Enver Demirel'in 2011 yılında kurduğu aşevinden, 7 yılda yaklaşık 4 milyon sefer tası ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Aşevi hizmetinden günlük 1500 aile yararlanıyor.  Aşevi dağıtım aracı, hergün 3 çeşit sıcak yemeği ilçenin belirli noktalarında hak sahiplerine ulaştırıyor. Aileler, aile birey sayılarına göre Aşevi kartı ve belediye tarafından kendilerine verilen özel sefer taslarıyla yemeklerini alıyorlar. Engelli, düşkün ve yaşlı ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar aşevi aracı hizmet götürüyor. Ailelerin sofralarına kadar yemekleri servis ediliyor. 2011 yılından beri hizmet veren aşevi, 7 yılda 4 milyona yakın sefer tasını ailelere ulaştırdı.

LEZZETLİ YEMEKLER

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, aşevinin çok önemli ve yerinde bir sosyal proje olduğunu söyledi. Aşevinden, gerçekten ihtiyacı olan Etimesgutlular'ın yararlanmasına büyük özen gösterdiklerini kaydeden Demirel, "Bu yönüyle ihtiyaç sahiplerinin tespiti için muhtarlıklar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ile duyarlı vatandaşlarla işbirliği içinde çalışıyoruz. Titiz bir çalışma ile belirlediğimiz ve sürekli güncellediğimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize aşevi kartı ve sefer tası veriyoruz. Ailelerimize düzenli olarak yemeklerini ulaştırıyoruz. 7 yıldır aktif olarak 365 gün esasına göre hizmet veren aşevimizden bugüne kadar yaklaşık 4 milyon kişilik sıcak yemek yapılmış ve ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırılmıştır.

Bu çok ciddi bir rakamdır. Aşçılarımız gece gündüz çalışıyor. Hijyenik bir ortamda pişirilen yemekler lezzetli ve 1. sınıf lokanta kalitesindedir. Nüfusu 600 bine yaklaşan ilçemizde, Aşevimiz sayesinde kimsenin yatağa aç girmediğini düşünerek, biz de yastığa başımızı huzurla koyabiliyoruz. Bu konuda belediye personelimizle birlikte muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, kamu kurumlarımız ve diğer tüm duyarlı vatandaşlarımız da sorumludurlar. Bu konuda eğer ihmal ettiğimiz, ulaşamadığımız bir kardeşimiz var ise, sadece biz değil, bilip de bizi haberdar etmeyen de vebaldedir" dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.