Evliya Çelebi 51 yıllık seyahatlerinden sonra nereye yerleşmiş ve ünlü seyahatname eserini yazmıştır? 5 Aralık ZOR HADİ ipucu

Evliya Çelebi 51 yıllık seyahatlerinden sonra nereye yerleşmiş ve ünlü seyahatname eserini yazmıştır? 5 Aralık ZOR HADİ ipucu

Mobil bilgi yarışması HADİ, Zor Hadi Gecesi ile 21.30'da! 5 Aralık Hadi ipucu sorusu ve cevabı merak ediliyor. 5 Aralık HADİ 21:30 ipucu: Evliya Çelebi 51 yıllık seyahatlerinden sonra nereye yerleşmiş ve ünlü seyahatname eserini yazmıştır?

Hadi bugün 20 zor sorudan oluşan Zor Hadi Gecesi ile 21:30'da! 5 Aralık Zor Hadi ipucu sorusu 51 sene dünyayı gezen Evliya Çelebi 51 yıllık seyahatlerinden sonra nereye yerleşmiş ve ünlü seyahatname eserini yazmıştır?

5 Aralık Hadi 21:30 ipucu sorusu: Evliya Çelebi 51 yıllık seyahatlerinden sonra nereye yerleşmiş ve ünlü seyahatname eserini yazmıştır?

CEVAP: MISIR

25 Mart 1611 doğumlu olan Evliya Çelebi, 17. yüzyılın önde gelen gezginlerindendir. Evliya Çelebi 51 sene dünyayı gezmiş ve gördüklerini Seyahatname adlı eserinde toplamıştır. 51 sene Osmanlı topraklarını gezdikten sonra Mısır'a yerleşen Evliya Çelebi Seyahatname adlı eserini burada yazmıştır.

Seyahatname, Evliya Çelebi tarafından 17. yüzyılda yazılmış olan çok ünlü bir gezi kitabıdır. 10 ciltten oluşur. Gerçekçi bir gözle izlenen olaylar, yalın ve duru, zaman zaman da fantastik bir anlatım içinde, halkın anlayacağı şekilde yazılmış, yine halkın anlayacağı şekilde deyimler çokça kullanılmıştır. Halk etimolojisi de bolca görülür.

Evliya Çelebi, Seyahatname'sinde gezip gördüğü yerleri kendi üslubu ile anlatmaktadır. Evliya Çelebi'nin 10 ciltlik Seyahatnamesi, bütün görmüş ve gezmiş olduğu memleketler hakkında oldukça önemli bilgiler içermektedir. Eser bu yönden Türk Kültür tarihi ve gezi edebiyat açısından önemli bir yere sahip olmuştur.

Evliya Çelebi 51 sene boyunca yaptığı seyahatleri 10 cilt olan Seyahatname eserinde ele almıştır. Bu seyahatler tarihleri ve kitabındaki cilt numarası sırasıyla şunlardır:

1-1630 - İstanbul ve çevresi
2-1640 - Anadolu, Kafkaslar, Girit ve Azerbaycan
3-1640 - Suriye, Filistin, Ermenistan ve Rumeli
4-1655 - Doğu Anadolu, Irak, ve İran
5-1656 - Rusya ve Balkanlar
6-1663/1664 - Macaristan'da askeri seferler
7-1664 - Avusturya, Kırım, ve ikinci kez Kafkaslar
8-1667-1670 - Yunanistan ve ikinci kez Kırım ve ikinci kez Rumeli
9-1671 - Hac için Hicaz, Mekke ve Medine
10-1672 - Mısır ve Sudan

Evliya Çelebi 1682 yılında vefat etmiştir.


Hadi müdavimleri, 5 Aralık Hadi, 5 Aralık Hadi ipucu nedir, 5 Aralık Hadi ipucu sorusu, 5 Aralık Hadi ipucu sorusu nedir? 5 Aralık Hadi ipucu sorusu yayınlandı mı? Hadi 5 Aralık ipucu sorusu ne zaman yayınlanacak? diye merak ediyor.. 5 Aralık Hadi 21:30 ipucu sorusu yayınlandı! İşte Hadi yarışmacılarının beklediği Hadi 5 Aralık ipucu sorusu ve cevabı!

HADİ NEDİR?

Son zamanların en çok ilgi gören ve gerçek para dağıtan Hadi, canlı yayınlanan bir mobil bilgi yarışmasıdır.

Türkiye'nin önde gelen GSM operatörlerinden biri olan Turkcell'in geliştirdiği Hadi mobil uygulaması üzerinden  oynanan bu bilgi yarışmasını oynamak isteyen kişiler, Hadi uygulamasını cep telefonlarına indirerek oynayabilirler.

Cep telefonlarının işletim sistemi Android olan kullanıcılar Google Play Store'da, iOS olan kullanıcılar ise App Store'da "Hadi" diye aratmaları halinde uygulamayı bularak bu heyecana dahil olabilir.

Binlerce insanın para kazanmak için Hadi uygulamasından oynadığı bu bilgi yarışması hafta içi her gün 12.30 ve 20.30'da hafta sonu ise sadece 20.30'da yayınlanıyor.

HADİ İPUCU SORUSU NEDİR?

Yarışmalardan önce Hadi yetkilileri, yarışmacılarına jest yaparak yarışmada sorulacak olan bir sorunun ipucunu veriyor. Hadi yarışmacıları da bu ipucu sorusunu ve cevabını merak ediyor.

Hadi ipucu soruları, yarışmacılara 12 soruluk yarışmada çok kritik anlarda büyük avantaj sağlayarak binlerce rakibinin önüne geçmesine ve yarışmacıların büyük ödüle bir adım daha yaklaşmasına yardımcı oluyor.

5 Aralık Hadi, 5 Aralık Hadi ipucu, 5 Aralık Hadi ipucu sorusu, 5 Aralık Hadi 21:30 ipucu sorusu, 5 Aralık Hadi ipucu cevabı

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum