7. Cadde Avrupa Hareketlilik Günü vesilesiyle trafiğe kapatıldı

7. Cadde Avrupa Hareketlilik Günü vesilesiyle trafiğe kapatıldı

Geçtiğimiz aylarda araç trafiğine kapatılması gündeme gelen Bahçelievler 7. Cadde, Avrupa Hareketlilik günü vesilesiyle bir günlüğüne trafiğe kapatıldı.

Bahçelievler 7’inci Cadde Avrupa Hareketlilik gününde yaya ve bisikletlilere ev sahipliği yaptı. Sabah saat 10.00’dan 15.00’a kadar trafiğe kapatılan caddede çocuklar bisiklete bindi aileler ise trafiksiz yolun tadını çıkardı. Caddenin bundan sonraki zamanlarda da trafiğe kapatılması konusundaki sorularımıza vatandaşlardan farklı yanıtlar geldi. Kimi mutlaka kapatılmalı egzoz dumanından kurtulmalı derken kimi de yalnızca hafta sonu kapatılmasından yana olduğunu söyledi. Bisikletçiler ise bugünün kendilerine bir hediye olduğunu belirterek düzenlenen etkinlik için Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

HER ZAMAN KAPALI OLMALI

Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği üyesi Figen Gördü bugün yapılan etkinlik için Belediyeye teşekkür ederek trafiğin her zaman 7 cadde'de kapatılmasını istedi. Figen Hanım, “Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bugün bu çalışmaya imza attığı için çok teşekkür ederiz. Burada 7 den 70 e herkes bisiklete biniyor yürüyor hoş zamanlar geçiriyor. Artık şehirlerde bu denli büyük caddelerin trafiğe kapatılarak yayalara bisikletlere bırakılması lazım. Bugün burada çok güzel bir heyecan var enerji var en başta egzoz dumanından sesten kornadan arınmış bir ortam var. İnsanlar sırf kapalı olduğu için bile buraya geldiler. Bugün denemesi yapıldı ve gayet başarılı oldu. Bir de ricamı iletmek istiyorum bisikletliler olarak trafikte ve yollarda saygı bekliyoruz. Önce yaya sonra bisiklet diyoruz. Büyükşehir belediyemizden bisiklet yolu talep ediyoruz. Bugün bu hassasiyetlerini takdir ettik bu umarım bir çok yeni kararın alınmasına vesile olur” ifadelerine yer verdi. 

ARADA KAPANSIN

Vatandaşlardan Tolga Çuhacı ise caddenin haftanın belirli günlerinde kapatılması gerektiğini ifade ederek gazetemize şunları söyledi:
“Ailemizle beraber bugün buraya dolaşmaya geldik. Trafiğe kapanması şuan için güzel ancak bence her zaman kapatılmamalı. Çünkü buraya ulaşmak ve park yeri bulmak civarda zaten zorken bir de araçlara kapanırsa ulaşım hayli zorlaşır. Biz hafta sonu kapatılmasından yanayız. Hafta içi bir çok kişinin işi olabilir. Bugün için konuşacak olursak gayet memnunuz şuan ses yok egzoz dumanı yok. Gayet güzel çocuklar eğleniyor bizler yürüyüş yapıyoruz çok memnunuz.” 

BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR

Ankara Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Başkanı Murat Yumrutaş etkinliğe ve bölgenin trafiğine ilişkin fikirlerini bizimle paylaştı. Yumrutaş, “Öncelikle Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz. Bugünü bize adeta hediye ettiler. Büyükşehir Belediye araçları ile bisikletler taşındı. Avrupa Hareketlilik gününde nedeniyle burası kapatıldı. Bizde burada uzun turlar bisiklet yarışı dışında yavaş bisiklet sürme yarışı düzenledik. Bu yarış diğerlerine göre biraz farklı oldu. İlk gelen kaybeden son gelen kazanandı. Aslında burada herkes kazandı çünkü hareketlilik gününde herkes yürüdü bisiklete bindi” dedi. 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, caddenin trafiğe kapatılması ve yayalaştırılması konusunda Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve ekibiyle görüştüklerini ifade ederek, “Caddenin yaya trafiğine açılması güzel de oradaki araçların nerede depolanacağı, otopark meselesi konusunda bir çalışma yürütelim dedik. Çalışmalar iki belediye ekipleri arasında devam ediyor. Ortaya alternatifler koyalım ve öyle vatandaşa soralım istedik. Çalışma bitince vatandaşımıza soracağız eğer uygun derlerse devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.