Acenteden emin olmadan firmaya para yatırmayın

Acenteden emin olmadan firmaya para yatırmayın

TÜRSAB Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevat Engin Şahin, kutsal topraklara yapılan umre ziyaretleri konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Cevat Engin Şahin kutsal topraklara yapılan umre ziyaretleri konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu. Gazetemize konuşan Şahin, “Kötü niyetli kişiler bu kutsal göreve de el attılar kanmayın, mutlaka bir acente üzerinden ziyaretinizi gerçekleştirin” diyerek uyarlarda bulundu. 

UMRENİZİ MUTLAKA ACENTE ÜZERİNDEN EDİNİN 

Umrenin yılın 10 ayı yapıldığını söyleyen Şahin, bu günlerde Ramazan yoğunluğunu olduğunu belirterek vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulunarak şöyle konuştu:
“Yaklaşık 10 ay boyunca umre yapılabilir. Hatta şuan en yüksek noktalarında çünkü, mübarek Ramazan Ayı geliyor. Vatandaşlarımızı kandıranlara karşı şöyle tavsiye verebilirim.  Bunun birinci kuralı karşınızda bir seyahat acentesi olması veya aktarmalı şekilde yapılmaması gerekir. Siz bir acenteyle muhatap olursanız daha güvenli bir sonuç alırsınız acentenin da kontrolünü TÜRSAB’ın internet sitesine girerek oradan aratabilir ve güvenilirliğine bakabilirsiniz. Ancak acente dışında umre toplayıcıları vardır bunlarda sağlıklı sonuç pek alamazsınız. Örneğin birisi çıkıyor ben sizi umreye götüreceğim otel yeri, yemek bunları söylüyor ancak bakıyorsunuz denilenin tamamen dışında ve fiyat ederinin çok altında. Bu durumda sizin şüphelenmeniz gerekir oraya gittiğinizde tabi gidebilirseniz mutlaka sürprizle karşılaşırsınız. O sürpriz nedir oteliniz çok uzaktır, yemekleriniz iyi değildir, kutsal ziyaretiniz bir dolu sıkıntı ile geçebilir”

DİNİ DUYGULAR SUİSTİMAL EDİLİYOR 

Dolandırıcıların insanların manevi duygularından ötürü oluşan dikkat eşikliğinden faydalandığını söyleyen Şahin, “Bu ulvi noktada sıkıntılı insanlara olabilir. Vatandaşlar ibadet için yola çıktıklarında gözleri çok bir şey görmüyor yeter ki o topraklara varayım diyor. Dolandırıcılara tamda bu noktada devreye giriyor. Tam duygusal zamanınızda dikkatiniz dağılabiliyor. Ve dolandırıcıların en çok söylediği sözlerden birisi de burada verdikleri sözleri tutmayarak otel yok, varsa uzak yemek yok ve üstüne üstük birde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i (S.A.V) alet ederek onun yaşamış olduğu sıkıntıları gösteriyor ve yine vatandaşın duygusunuz sömürüyorlar. Ben çok uzun yıllar umre ve hac turizmi yaptım bu gibi insanlarla sürekli karşılaştım yine tekrar ediyorum size gelip hacca umreye götüreceğim sözlerine kanmayın” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.