Acentelerden belge talebi 

Acentelerden belge talebi 

ATO Seyahat Acentesi Meslek Komitesi Başkanı Muhammet Sarıtaş, Başkent’teki seyahat acentelerine ait VİP araçların tam anlamıyla yasal olarak çalışabilmesi için Büyükşehir Belediyesi’nin ivedilikle çalışma başlatmasını istedi.

Ankara Ticaret Odası (ATO) 57.Seyahat Acentesi, Motorlu Kara Taşıtları Kiralama, Şehirler Arası Yolcu Taşımacılığı Meslek Komitesi Başkanı Muhammet Sarıtaş, Başkentli seyahat acentelerinin ulaşım hizmeti konusunda yaşadığı sıkıntıyı gazetemize anlattı. Müşterinin talebi doğrultusunda havaalanından özel araç hizmeti yaptıklarını; ancak bunun belgesiz olduğu gerekçesiyle kaçak sayıldığı ve bunun sonucunda ceza yediklerini dile getiren Sarıtaş, “Biz seyahat acentesiyiz. Filolarımızda bulunan araçlarla taşımacılık yapmak istiyoruz ”dedi. Sarıtaş ayrıca kendilerinin UBER’le karıştırılmamasını istedi.  

“KAÇAK DEĞİLİZ”

Sarıtaş, yaşanan sıkıntının kendileri için kanayan bir yara olduğuna dikkat çekerek, “Bu problem Ankara’da acente sahiplerinin kanayan yarası diyebilirim. Yurt dışından Ankara’ya genellikle iş insanları gelir ve belirli toplantılar görüşmeler yapar. Gerek dünyadan gerek Türkiye’nin her köşesinden üst düzey yöneticiler Başkent’i ziyaret ederler. Bu insanlar gelmeden bizim acentelerimizden bilet ve konaklama işlemlerini yapar ayrıca bir araç ve tercüman isterler. Sorun burada başlıyor. Gün içeresinde Ankara’nın farklı noktalarına gitmek isteyerek işlerini yapmak istiyor. Bu araç hizmetini bizim acentelerimiz veriyor ancak gayri resmi şekilde veriyor.

Gayri resmi olması belediyeden konuyla ilgili bir belge alınamamasından kaynaklı diyebilirim. Bize havaalanı çıkışında ‘Bu işlem kaçaktır, belediyeden belge alın’ deniyor ve araçlarımız durduruluyor. Biz de belediyeye belge için başvurduğumuzda orası da ‘Bizde bu konuyla ilgili çalışma yapmadık ve bunun üzerine çalışmamız gerekiyor’ diyor. Bürokraside işler yavaş yürüyor ancak iş dünyası hızlı gelenler oluyor araçlara cezalar kesiliyor. Biz seyahat acentesiyiz. Belgemizi bakanlıktan almışız. Bu belgelerde ‘Tur yapar, transfer yapar’ izinlerimiz de var. Acentelerimizin filolarında bulunan araçlarla taşımacılık yapmak istiyoruz” ifadelerinde bulundu. 

“BİZİ UBER SANDILAR” 

Kendilerinin UBER’le karıştırıldığını bu yüzden sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Sarıtaş, “Esasında bizim sıkıntımız UBER’den çıktı. Bizi UBER sandılar ve o yüzden yasakladılar. Hâlbuki biz acente sahiplerinin tamamen turizm hizmet olarak yapıyoruz. Şu an yurtdışından bir Arap turist geliyor Ankara aktarmalı uçuş yapıyor. Ve bizden müşteri bir araç istiyor önce Ankara’da tarihi yerleri gezmek sonra Kapadokya’ya gitmek istiyor. Fakat sistem burada bizi kısıtlıyor. Biz turisti araçla havaalanından alıp Ankara’da gezdiremiyoruz. Bize kaçak damgası vuruluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden beklentimiz bu sorunun kısa sürede çözülmesidir” diye konuştu. 

Erkal Erdoğan // HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.