Açılış için gün sayıyor

Açılış için gün sayıyor

Büyükşehir Belediyesince yapımı gerçekleştirilen ve resmi açılış için gün sayan Kuzey Ankara Cami ile sosyal ve kültürel donatılar göz kamaştırıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tek salon olarak Türkiye’nin en büyük “Kongre Merkezi”ni Başkent’e kazandırdı. Ankara artık; fuarların, sergilerin, konferansların, oditoryumların ve ulusal-uluslararası toplantıların da Başkent’i olacak. 

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı içinde inşa edilen “Kuzey Ankara Merkez Camii, Külliye, Otopark ve Kongre Merkezi” resmi açılış için gün sayıyor.

GÖZ KAMAŞTIRAN BİR ESER

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’nca 2013 yılında yapımına başlanan proje kapsamında, 4 minareli Merkez Camii ile içinde; kütüphane, satış yerleri, bedesten, restoranlar gibi birçok alan yer alıyor. 

Göz kamaştıran bir eser olarak sayılan “Kuzey Ankara Camii ve Külliye, Otopark ve Kongre Merkezi”nin açılış için hazır olduğunu belirten Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Külliye’nin Başkent'in önemli giriş noktalarından Esenboğa Havaalanı Yolu üzerindeki Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projesi içindeki rekreasyon alanında yer aldığını söylediler. 

5 BİN KİŞİLİK MODERN KONGRE MERKEZİ

 Külliyenin dışında ulusal ve uluslararası seminerlere, konferanslara ve toplantılara ev sahipliği yapacak 50 bin metrekare kapalı alana sahip 5 bin kişilik Kongre Merkezi'nin yapımında sona yaklaşıldığını ifade eden yetkililer, şu bilgileri verdiler:

“Tek salon olarak Türkiye’nin en büyüğü olma özeliğine sahip 5 bin kişilik Kongre Merkezimizde çeşitli gösteriler, toplantılar, seminerler ile panellerin yapılacağı Konferans Salonumuzun dışında ayrıca 400 kişilik VİP Toplantı Salonu, 500 araçlık kapalı otopark, bin 200 kişilik yemekhane binası da hizmet verecek.”  
 dnr_1477.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.