Adım adım Play-Off’a 

Adım adım Play-Off’a 

Türkiye Basketbol Ligi'nde play-off yarışını yakından ilgilendiren maçta Mamak Belediyesi Basketbol Takımı, evinde Akhisar Belediyesi Basketbol Takımı’nı ikinci yarıdaki üstün oyunuyla 74-67 mağlup etti. 

Mamak Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan maçta,Yeşil-Beyazlılar  bu sonuçla 11. galibiyetini alıp rakibiyle olan farkı tek maça indirdi.Savunmada pas aralarını yapmayı başaran, ikili sıkıştırmalardan genellikle olumlu sonuç alan Yeşil-Beyazlılar, 9 top çalıp 11 top kaybederken, 3 top çalma 15 top kaybı ile oynayan rakibine ciddi üstünlük kurdu.

İlk yarı beraberlikle geçildi

Maçın başında iki takım da istediği hücum ritmini yakalayamazken Akhisar Belediyesi Basketbol Takımı tempoyu arttırma çabaları top kayıplarıyla sonuçlandı. Bu bölümde dış atışlarda etkisiz kalmasına rağmen savunmadaki konstansrasyonu ve Erick Neal, Erkan Yılmaz gibi etkili oyuncularıyla yarı sahada rakibine üstünlük kuran Mamak Belediyesi Basketbol Takımı ilk çeyreği 16-14 önde tamamladı. İkinci çeyrekte baskılı başlayan rakip takım 15-0'lık seri yakalayarak farkı çift hanelere kadar çıkardı. Yeşil-Beyazlılar dış atışlarda zorlansa da bire bir hücumlardan bulduğu sayılarla soyunma odasına 31-31'lik eşitlikle gitmeyi başardı. 

Önemli bir galibiyet aldılar

3. periyotta ise Yeşil-Beyazlılarda Erkan Yılmaz topsuz oyunda sergilediklerinin yanında bitiricilik bakımından takımına liderlik ederken, takımın diğer şutörleri doğru şutu bulduğunda kullanmakta tereddüt etmedi. Böylece son 10 dakikaya Mamak Belediyesi Basketbol Takımı 5 sayılık üstünlükle girdi.

Son çeyreğe başarılı oyunu ile kaldığı yerden devam eden Yeşil-Beyazlılar, Efe Beşok-Kevin Kaspar ikilisinden gelen iki üçlükle farkı çift hanelere kadar çıkardı. Maçın geri kalanında temposunu koruyan Mamak Belediyesi Basketbol Takımı, karşılaşmadan 74-67'lik galibiyet alarak Play-Off’lara kalma konusunda öneli bir virajı daha geçti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.