Adliye yanında mahkum sergisi

Adliye yanında mahkum sergisi

Adalet Bakanlığı ceza infaz kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu'nun paydaşlığında düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, Ankaralılardan yoğun ilgi gördü.

Sıhhiye'de Ankara Adliyesi'nin yanında düzenlen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'na ilgi yoğundu. 13 Eylül'de başlayan fuardan süs eşyalarından triko ürünlere, deri ayakkabılardan mobilya ve ahşap eşyalara varıncaya değin, hükümlü ve tutukluklar tarafından yapılan yüzlerce çeşit ürün satışa çıkartıldı.

aa1.jpg

Ankara'da her yıl AKM'de düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, bu yıl, Ankara Adliyesi'nin yanına taşındı. Çeşitli cezaevlerindeki işyurtlarında üretilen ürünler ve el sanatı eserleri, Başkentliden yoğun ilgi gördü. Fuara gelen ziyaretçiler, en çok tarımsal ve hayvansal ürünler ile deriden ve çeşitli kumaşlardan üretilen elbise, ayakkabı, çanta ve kemer gibi ürünlerin satıldığı stantlarda vakit geçirdiler.

PATATES, SOĞAN, FASULYE BİLE VAR

Tarımsal ve hayvansal ürünlerin stantlarda, en çok zeytinyağı, tereyağı, yöresel peynirler ile işyurtlarına ait tarım arazilerinde yetiştirilen patates, soğan, fasulye gibi ürünler satılırken; el sanatları arasında ise hat sanatı, seramik, cam işleme sanatı ve teşbihçi stantları ilgi gördü. 

DERİ AYAKKABI 12O TL

Fuarda deri ayakkabılar için 120 TL, deri çantalar 150 TL'den alıcı bulurken; süs eşyaları 20 TL'den başlayan fiyatlara satılıyorken; zeytinyağının litresi 50 TL'den tereyağının kilosu 40 TL'den satıldı. 

13 Eylül'de başlayan İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı, 19 Eylül'de sona eriyor. 

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.