Şule Erciyas

Şule Erciyas

Affetmek Allah Katında Büyük Bir Erdemdir

Affetmek Allah Katında Büyük Bir Erdemdir

Yüce Rabbimiz biz insanları fıtrat olarak af ve mağfiret üzere yaratmıştır. Mümin olan kullara en iyi şeyin affetmek olunduğu emredilmiştir. Rabbimiz bizlere kini, nefreti ve intikam duygusunu bunun gibi olan kötü davranışları bizlere yasaklamıştır. 

Bizler her daim olgun, saygılı, edepli, Allah’ın emrettiği gibi ahlaklı ve hoşgörülü olmak zorundayız. Affetmek bizlere Yüce Allah’ın buyurduğu emirlerindendir. Bizlere en güzel örneği de Peygamber Efendimiz (S.A.V) vermiştir. Bizlere en güzel şekilde örnek olmuştur. 

Yapmamız gereken önemli şeyleri öğretmiştir. Affetmek, kötülük ve haksızlık yapan suç veya günah işleyeni bağışlayıp cezalandırmaktan vazgeçmek demektir. Kuranı Kerim’de hiç şüphesiz ki Allah çok affedendir, çok bağışlayandır, buyurarak evvela Rabbimizin bağışlayıcı ve merhamet sahibi olduğunu hatırlatmaktır. Bizler görmekteyiz ki insanların ne kadar merhametsiz ve bir o kadar acımasız olduğunu görüyoruz. İnsanların bu kadar acımasız olması Allah’ın emirlerinden de uzak olmasından kaynaklanmaktadır. 

Affetmenin bizlere fayda vereceğini bilmemiz lazım. Peygamber Efendimizin affediciliğinden örnek almalıyız. Peygamber Efendimiz (S.A.V) sevgili amcası Hz Hamza’yı şehit eden Vahşiyi ve onu bu işe azmettiren Ebu Süfyan’ın hanımı Hindi de gelip özür dilediklerinde hemen affetmiştir. 

Peygamber Efendimiz (S.A.V) Mekke’yi fethettiğinde kendisine ve Müslümanlara yapmadık kötülük bırakmayan Mekkeli müşriklerden eline fırsat geçtiği halde intikam almayı düşünmemiş hepsini affetmiştir. Bizlerde bu örneklerden yararlanalım. Biz müminler güzel ahlakı, affediciliği Kuran ve hadislere bakarak kendimize örnek olmaya çalışalım. İnsanları yanlışlarıyla değil de kendi yanlışlarımızı düzeltelim. Kul olarak görevlerimizi yerine getirelim. Bizler bu dünya için değil de ahiret için çabalayalım. Allah’ın razı olduğu kul olabilmek en güzeli de, bağışlayıcı ve Affedici olabilmek dileği ile Selam ve Dua ile. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR