Afrin şehidinin vasiyeti yerine getirildi

Afrin şehidinin vasiyeti yerine getirildi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, annesi ve babasının hacca gönderilmesini vasiyet eden şehidin annesiyle Mekke'de görüştü.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit edilen sözleşmeli er Sergen Pamukçu’nun annesi Seliz Pamukçu ile Mekke’de bir araya geldi.

Eşi Seher Erbaş ile şehidin annesi Seliz Pamukçu ile görüşen Erbaş, burada yaptığı konuşmada, şehidin vasiyetinin yerine getirildiğini ifade ederek “Cenabıhak şehidimizin kabrini cennet bahçelerinden bir bahçe eylesin.” dedi.

Erbaş, peygamberlikten sonra insanoğluna nasip olan en büyük mertebenin şehitlik olduğuna dikkat çekerek “Allah şehitlerimize layık olmayı bizlere nasip eylesin. Onlar Allah, vatan ve millet için canlarını feda ettiler." diye konuştu.

Duygu dolu anların yaşandığı görüşmede şehidin annesi Seliz Pamukçu, “Şehitlerimiz hiç unutulmasın, her gün onlar için dua edelim." dedi.

Şehit Sergen Pamukçu, şehit olmadan 4 gün önce ağabeyine gönderdiği mesajda, "Ağabey, olur da şehadet nasip olursa diye bildiriyorum. Devletimiz sigorta karşılığında ailemize yüklü miktarda tazminat veriyor. Bu parayla annemi babamı hacca gönder, babamın borcunu kapat, sen de evlen helali hoş olsun." ifadesini kullanmıştı.

Erbaş, şubat ayında şehidin babaevine yaptığı taziye ziyaretinde, şehidin anne ve babasının hacca gönderilmesi vasiyetini yerine getireceklerini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.