Ağrılılar Etimesgut'ta buluştu

Ağrılılar Etimesgut'ta buluştu

Ağrı Patnoslular Derneği üyeleri, 'Değerlerimiz Buluşuyor' sloganıyla Etimesgut Belediyesi Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir araya geldiler. Gecede birlik ve beraberlik mesajları verildi, Patnos'un sorunları konuşuldu.

Programa Ağrı Valisi Süleyman Elban, Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Patnos Belediye Başkanı Cem Akşin Akbay, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, akademisyenler, Ağrılı siyasetçiler, bürokratlar ve iş adamları katıldı.
Programda Ağrı ve Patnos'un nüfus yapısı ve göç sorunu ele alınırken, göçün önlenmesi için yapılması gerekenler de sıralandı. Patnoslular Derneği Başkanı Mehmet Ali Taşkın, başkentteki Patnosluları Etimesgut Belediyesi'nin katkıları ve destekleriyle Etimesgut'ta bir araya getirdiklerini, birlik, beraberlik ve dayanışmayı artırdıklarını söyledi.

TERCİH EDİLİYORUZ

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut'un nüfusunun her yıl 25-30 bin artış gösterdiğini belirterek, "Yerel yönetim olarak insanımızın yaşam kalitesini yükseltecek ve sosyal yaşama destek verecek her türlü hizmeti verdiğimiz için teveccüh görüyoruz, tercih ediliyoruz, nüfusumuz artıyor. Önümüzdeki 10 yıl içinde 1 milyon nüfusa ulaşacağımızı öngürüyor; bunun hazırlıklarını yapıyoruz" dedi. Demirel, ilçede yaşayan Ağrılılar'ın birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini ifade ederek, dernek yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

DEMİREL'E PLAKET

Dernek yönetimi, katkı ve desteklerinden dolayı Başkan Enver Demirel'e plaket takdim etti. Demirel plaketini Çevre eski bakanlarından Ziyaettin Tokar'ın elinden aldı. Tokar, "Etimesgut'u her yönüyle modern yapan başarılı bir belediye başkanına plaket vermekten mutluluk duydum" dedi. Programın sonunda Başkan Demirel, Vali Süleyman Elban ve Ağrılı bürokratlara Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'ni gezdirerek bilgi verdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.