Ak Parti Ankara adayı olarak ismi geçen Mehmet Özhaseki kimdir?

Ak Parti Ankara adayı olarak ismi geçen Mehmet Özhaseki kimdir?

Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak kulislerde ismi geçen Mehmet Özhaseki'nin kim olduğu merak ediliyor. Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki kim, nereli? İşte Mehmet Özhaseki'nin biyografisi..

2019 Yerel Seçimler için Ak Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak kulislerde ismi geçen Mehmet Özhaseki'nin kim olduğu merak ediliyor. Eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki kim, nereli? İşte Mehmet Özhaseki'nin biyografisi..

MEHMET ÖZHASEKİ KİMDİR?

25 Mayıs 1957 tarihinde Kayseri'de dünyaya gelen Mehmet Özhaseki, Kemal Özhaseki ve Şükran Özhaseki'nin oğludur.

İlk ve orta öğrenimini Kayseri'de tamamlayan Haseki,  Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektronik Mühendisliği Bölümünü kazanmıştır fakat dönemin siyasi şartları yüzünden lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlayarak mezun olmuştur.

Mehmet Özhaseki, 1994 ve 1998 yılları arasında Melikgazi Belediye Başkanlığı, 1998 ve 2015 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini sürdürmüştür. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kayseri milletvekili olarak meclise girmiştir.

24 Mayıs 2016 - 9 Temmuz 2018 tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini yerine getiren Haseki, bir dönem Kayserispor ve Kayseri Erciyesspor  Onursal Başkanı olmuştur.

İLGİLİ HABERLER

 

Gazeteilksayfa.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.