AK Parti rekor kıracak

AK Parti rekor kıracak

Bu pazar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın katılımıyla yapılacak kongre öncesi gazetemize konuşan AK Parti Ankara İl Başkanı M. Nedim Yamalı, kongrede 60 binden fazla kişiye ev sahipliği yaparak rekor kıracaklarını söyledi.

AK Parti Ankara İl Başkanlığı, 6. Olağan İl Kongresi’ni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve on binlerce partilinin katılımları ile 18 Şubat Pazar günü Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile yeni dönemde de görevine devam edecek olan AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, heyecanla beklenen kongre öncesi sorularımızı yanıtladı.

EN AZ 60 BİN KİŞİ KATILIM SAĞLAYACAK

dgo1-_6xkaa90xb.jpg

Bu hafta sonu gerçekleştireceğiniz kongreye katılım ve hazırlıklarla ile ilgili bilgi verebilir misiniz?
Ankara Spor Salonu’nda gerçekleştireceğiz olağan kongremizde içeride 10 bin dışarıda da en az 50 bin kişiyle küçük bir miting yapacağız. Cumhurbaşkanımız ilk olarak dışarıda bekleyen kalabalığa konuşma yapacak, daha sonra salon içerisindeki program başlayacak. Zeytin Dalı Harekatı ve şehitlerimize saygı için gösterişli bir kongre yapmayacağız. Kongre için son hazırlıklarımızı tamamladık. Hayırlısı ile başarılı bir şekilde kongremizi tamamlayacağız. 
Bir önceki kongremizi de aynı yerde yapmıştık. Her sene Genel Merkezimizin orada bir çalışması oluyor ve büyük ölçüde biz görev alıyoruz. Bu konuda tecrübeye sahibiz. 

GAZİ KADRO DAHA DA GÜÇLENECEK

Ankara İl Teşkilatı’nın her konuda büyük başarılara imza attığını biliyoruz. 15 Temmuz’da dik duruşunuz sayesinde Ankara’da darbe girişiminin püskürtülmesinde siz ve yönetiminiz önemli rol oynadı. Bu Gazi kadroyla yola devam edilecek mi? 
Ankara İl Teşkilatı olarak son derece başarılı bir kadromuz var. 3 senedir seçimlerde, referandumda, 15 Temmuz’da Ankara’da bunları alnının akıyla atlatmış başarılı ve becerikli bir kadromuz var. Bu kadromuzu büyük oranda muhafaza edeceğiz. Çünkü çok sayıda tecrübeli arkadaşlarımız var. Yönetim kurullarımız bir hafızayı temsil etmeli. Kuruluşundan bu yana kadar gelen gelenekler, görenekler, alışkanlıklar, hafıza mutlaka yönetimde görülmeli. Aynı zamanda teşkilatımıza değer katacak yeni arkadaşları da içimize katacağız. Teklif götürdüğümüz değerli kişiler de var.

1000’İN ÜZERİNDE MÜRACAAT VAR

Başkent genelindeki ilçe kongrelerinde yönetime girmek isteyen çok sayıda kişinin olduğunu gördük il için durum nedir? Şu ana kadar size müracaatta bulunan kaç kişi var?
Ankara İl Teşkilatı’nda görev almak için 1000’in üzerinde bir müracaat var. Ayrıca bizim teklif götürdüğümüz kişiler de var. Değer katacağına inandığımız kişiler de var. Onlar da inşallah yanımız da yer alacaklar. 

KADINLARA VE GENÇLERE BÜYÜK ÖNEM

Yönetiminizde yer alacak kadın ve gençlerin oranı ne olacak?
Genel merkez, il ve ilçe yönetiminin yüzde 30’u kadın, yüzde 30’u genç olmak zorunda. Biz 2014’teki kongremizde zaten genç bir kadro kurduk. 2014’te kurduğumuz kadrodan hala 30 yaşın altında yönetim kurulu üyelerimiz var. Bu kişiler 3 sene geçmesine rağmen hala 30 yaşın altında. Bunlara yenilerini de ilave edeceğiz. Çünkü bizden sonra da bunların buralarda devam etmesi gerekiyor. Bu davanın yürütülmesi gerekiyor. Hem tecrübeliler hem hafızayı bilenler hem de ağabeylik yapacak olanlar inşallah beraberce götürecekler. 

KONGRE BİTER BİTMEZ SEÇİMLER İÇİN KOLLAR SIVANACAK

Kongre sonrası yapacağınız çalışmalarla ilgili bilgi verebilir misiniz?
Önümüzde bir yerel seçim çalışması var. İlk sınavımız bu yerel seçimler olacak. Mart 2019’da yerel seçimler yapılacak. Muhtemelen yıl sonuna doğru aday tespitlerinin bitmesi gerekiyor. Biz bu yılın ortasından itibaren ciddi bir şekilde aday tespitleri, aday çalışmaları yapmamız gerekecek. Kendimize şöyle bir hedef koyduk: Ankara’da 4 milyon seçmen var. Herkese sıcak bir temasta bulunmalıyız. 31 Aralık 2018’e kadar yani yerel seçimlerden 2-3 ay önceye kadar bütün çalışmalarımızı bitirmemiz gerekiyor. 4 milyon seçmenin 4 milyonunu da belli bir program dahilinde inancımızın, davamızın, mesajımızın ulaşması tekrar hatırlatılması bunların yapılması gerekiyor. İlçe başkanlarımız ile ocak ayından bu yana iki defa sırf 2018 programı esaslı bir çalışma yaptık. Milletvekili ve belediye başkanlarımızla esaslı bir çalışma yaptık. En son geçen cumartesi de milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve ilçe başkanlarımız burada toplanıp bu 2018 programını tekrar bir gözden geçirdik. Hedefimiz  Aralık ayının sonuna kadar belli bir program dahilinde tüm seçmenlerimize mutlaka ulaşmak. Bir ikincisi olarak da aday tespitleri, aday hazırlıkları, aday seçimlerini de bir taraftan yapmak. 

ANKARALI MUSTAFA TUNA’DAN MEMNUN

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? Sizce vatandaşlar tarafından kabul gördü mü?
Sayın Mustafa Tuna göreve geldiği andan itibaren ihmal edilmiş 3-5 noktayı tespit etti ve sıcak dokunuşlar yaptı. Bunun neticesinde bir yeni umut meydana geldi. Bu Ankara’da memnuniyetle karşılandı. Biz bunu alanda da görüyoruz. Aralık ayının sonunda bir anket çalışması yaptırdık. Bu anket sonucuna baktığımızda çalışmaların da bu değişikliğin desteklendiğini de görüyoruz. Anketlerde Melih Bey’den memnuniyet yeni dönemden de yine bir memnuniyet olduğunu görüyoruz. Çok başarılı bir belediye başkanımız vardı. Melih Gökçek 25 yıla yakın çok büyük hizmetler etti. Çok başarılı dönemler geçirdi hem Ankara’da hem de Türkiye’de örnek oldu. Bir değişiklik arzu edildi. Belediye Başkanımız da bu çağrıya uydu ve görevi Sayın Mustafa Tuna’ya devretti. 

HDP, PKK’NIN SÖZCÜLÜĞÜNDEN VAZGEÇMELİ 

osssssssssss.jpg

Geçtiğimiz hafta da HDP’nin Ankara Spor Salonu’nda bir kongresi oldu. Ama maalesef  o kongrede terörist başı Abdullah Öcalan’a methiyeler düzüldü, selamlar gönderildi, terör propagandası yapıldı. Siz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Herkes kendine yakışanı yapar. Biz milletin oluşturduğu bir partiyiz, teşkilatız. AK Parti bu milletin örgütlü gücüdür. HDP maalesef terör örgütünün sözcülüğünden vazgeçmedi. O yüzden milletimizin desteğini de kaybetti. Bu davranışları son derece tehlikeli ve yanlış buluyorum. Eğer bu memlekette siyasi bir çalışma yapacaklarsa bu milletin değerlerine aykırı hareket etmemeliler. Kendileri için iyi olur yoksa millet gereken cevabı verir ve veriyor da. Biz kendi işimize bakıyoruz. Umarım ki bu kişiler gittikleri bu yanlış yoldan dönerler. Cumhurbaşkanımız sürekli “yerli” ve “milli” olmayı vurguluyor. Bu topraklarda yaşayan herkesin ana bir amacı olması lazım; ama bu kişiler dış güçlerin açıkça Amerika’nın desteğiyle bir yapılanmaya destek veriyorlar. Bunun kabul edilmesi mümkün değil. 

38926767_303.jpg

BU KURUMLARIN GÖZDEN GEÇİRİLMESİ GEREKİYOR

Türkiye aleyhinde sürekli açıklamalar yapan bazı meslek kuruluşlarının isimlerinin önündeki “Türk” ve “Türkiye” kelimesinin çıkarılma talebini siz nasıl değerlendiriyorsunuz? 
Bazı meslek örgütlerinde maalesef aşırı uç yapılanmalar var. Türk Tabipleri Birliği’ndeki yapılanma sol değil aşırı sol fraksiyon bir yapılanma var. Bunlar doğru şeyler değil. Meslek örgütlerinin bu şekilde yapılanması doğru değil. Bu meslek örgütleri bu meslektekileri zaten temsil etmiyorlar. Sadece bazı dış güçlerin heva ve heveslerine alet oluyorlar. Bunların millileşmesi gerekiyor; ama millileşemiyorlarsa bunların “Türk”, “Türkiye” gibi kavramları kullanmamaları lazım. Pek çok ülkede bir tane meslek kuruluşu yok. Belli bir sayıda ulaştıktan sonra meslek kuruluşu açabiliyorsunuz. Onun için Türkiye’de bunların yeniden bir değerlendirilmesi lazım. Ortak milli değerlerimizi ifade eden kelimelerin ve bunları kullanan kurumların ya dikkatli olması gerekiyor ya da bu kurumların gözden geçirilmesi gerekiyor. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM

28059264_1462853930504664_7999637623318696005_n.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.