AKKO Başkanı: Kitap kırtasiyeden alınır

AKKO Başkanı: Kitap kırtasiyeden alınır

Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Ünal Şimşek, farklı sektörlerdeki işletmecilerin kitap ve kırtasiye malzemeleri satmalarından yakınarak, yetkililerden bu durumun önüne geçecek yasalar çıkarmasını istedi.

Kitap ve Kırtasiyeciler Odası (AKKO) Başkanı Ünal Şimşek “Meyve-sebze manavdan, ilaç eczaneden, kırtasiye kırtasiyeciden alınır” sloganıyla hareket ettiklerini belirterek, meslek sahiplerinin kendi alanları dışında bir başka alana girmemeleri gerektiğini ifade etti. Küçük esnafın bitme noktasına geldiğini belirten şimşek yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini söyledi.

KÜÇÜK ESNAF BİTME NOKTASINA GELDİ

Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Ünal Şimşek farklı sektörlerdeki işletmecilerin kitap ve kırtasiye malzemeleri satmalarından yakınarak, yetkililerin bu duruma müdahale etmesini istedi. Şimşek, “Meyve-sebze manavdan, ilaç eczaneden, kırtasiye kırtasiyeciden alınır” sloganıyla hareket ettiklerini belirterek bu konu hakkında önemli noktalara değindi. Şimşek, “Marketlerde dahi kitap ve kırtasiye malzemeleri satılmaya başlandı. Bu durum küçük esnafın işlerini olumsuz etkiliyor. Yetkililer buna önlem almalı. Küçük esnaf bitme noktasına geldi. Nasıl bir bakkal ilaç satamıyorsa, bir markette kitap ve kırtasiye ürünleri satmamalı. Herkes kendi işini yapmalı” dedi.

KİTAP VE KIRTASİYE ÜRÜNLERİ YALNIZ KIRTASİYEDE SATILMALI

Esnafın birer birer kepenk indirdiğini belirten Şimşek, ilgililerin bu tür sıkıntıları gidererek esnafı rahatlatması gerektiğini belirtti. Market ve benzeri alanlarda satılan kitap ve kırtasiye ürünlerinde yetkili ve ürünlere hâkim bir kişi olmadığı için ürünlerin bu tür yerlerde satılmaması gerektiğinin altını çizen Şimşek, “Örnek verecek olursak kurşun kalemin dahi birçok çeşidi bulunmaktadır. Günlük kullanılan, sınav için, resim için vs. bunların hepsi de 2B, 3B gibi numaralandırılarak kategorize edilmiştir. Bunu sadece kırtasiyeci bilir. Bu yüzden kitap ve kırtasiye ürünleri yalnız kırtasiyede satılmalıdır. Bu tüm mesleklerde böyledir. Meslek sahibi mesleği hakkında bilgi sahibi olursa o meslek daha güzel icra edilir” diye konuştu.

TİCARETİN OKULLARDA YAPILMASINA KARŞIYIZ

Okullarda öğretmenlerin öğrencilere ek kaynak göstermesinin yasak olmasının da sorunları arasında olduğunu söyleyen Şimşek, herkesin bağımsız araştırma yaparak bilgi sahibi olması gerektiğini, tek tür bilgiyle kalınarak ülkenin kalkınamayacağını söyledi. Öğrencilere ücretsiz verilen kitapların içerik olarak yeterli olmadığı yerlerde, öğretmenlerin çeşitli yayınevleriyle anlaşıp okullarda kaynak sattırmasının da yanlış olduğunu söyleyen Şimşek, “Biz öğretmenin ek kaynak göstermesine karşı değiliz. Biz bu ticaretin okullarda yapılmasına karşıyız. Ticaret okulun dışına çıksın, eğitim öğretimde öğrenci ve öğretmen arasına para girerse eğitim öğretim zarar görür. Eğer bir kitap alınacaksa kitap ve kırtasiyecilerden alınır. Bu işten geçimini sağlayan insanlar geçimini sağlayamaz hale geliyor” dedi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.