AKP'li Ömer Çelik'ten kayyım açıklaması: Bu şekilde tedbir aldık

AKP'li Ömer Çelik'ten kayyım açıklaması: Bu şekilde tedbir aldık

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, HDP'li Mardin, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri'ne kayyım atama kararına ilişkin Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu.

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İçişleri Bakanlığı'nın Mardin, Van ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyeleri'ne kayyım atama kararına ilişkin konuştu. Çelik, "Maalesef bu belediye başkanları yine hukukun içerisinde hareket etmek yerine yanlış yollara tevessül etmişlerdir. Sonuçta Anayasa'nın verdiği yetki kullanılarak, halkın verdiği yetkinin bunlar tarafından teröre hizmet yoluyla kirletilmesinin önüne geçmek için bu şekilde bir tedbir alınmıştır." dedi. 

ELEŞTİRİLERDE HUKUK HASSASİYETİ YOK
Belediye başkanlarının görevden alınmasını eleştirenlere tepki gösteren Ömer Çelik, "Eleştiriler, hukuk çerçevesinin hassasiyetlerini gözetmeyen siyasi eleştiriler olarak gündeme getirilmektedir. Tam tersine eleştirilerin herhangi bir şekilde hukuk hassasiyeti olmadığını, sadece siyasi bir takım mülahazalarla yapıldığını görüyoruz." diye konuştu. 

DOĞRU POZİSYON ALAMIYORSA MEŞRUİYETİ YOKTUR
Çelik, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada şöyle bir tartışma yürüyor, deniyor ki; 'Bunlar seçimle geldiler, dolayısıyla bu şekilde görevden alınmaları doğru değil. Seçimle görevden gitmeleri gerekir.' Tabii seçimle iş başına gelenlerin, hukuk devletinin ilkeleri içinde hareket etmesi ve bir sonraki seçimde de tekrar seçimlerin yenilenmesiyle pozisyonlarının belirlenmesi diye bir süreç söz konusudur demokrasilerde.
Demokrasi nehri hukuk yatağında akar. Dolayısıyla demokratik yollarla iş başına gelmiş olanların, hukuk devletinin prensiplerine uyması gerekir. Türkiye gibi yoğun bir terörle mücadele veren ve uzun yıllara dayalı olarak teröre karşı bedel ödemiş olan bir ülkede, terörle mücadele demokrasiyi savunmanın ilk şartıdır. Bir kişi terörle mücadele konusunda herhangi bir şekilde doğru pozisyon alamıyorsa, onun demokrasi konusunda söylediklerinin hiçbir manası, etkisi ve meşruiyeti de olmayacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.