Garip Uysal: Akyurt cazibe merkezi olacak

Garip Uysal: Akyurt cazibe merkezi olacak

ATİD Fuar Komisyon Başkanı Garip Uysal, Akyurt’ta yapımına başlanan Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Merkezleri Ankara’da bulunan birçok kurum ve kuruluşların yılsonu eğitim ve kurul toplantılarını ağırlıklı olarak Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde düzenlemelerinin Ankara için bir kayıp olduğunu belirten Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği ( ATİD ) Fuar Komisyon Başkanı Garip Uysal, Ankara’ya yapılacak fuar alanı ile bu gibi kayıpların giderile bileceğini söyledi.

Ankara Kongre ve Fuar alanında kendini kanıtlayacak

Akyurt’ta temeli atılan Ankara Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin yapımının tamamlanması ile birlikte Ankara’nın Kongre ve Fuar alanında kendini kanıtlayacağını belirten Garip Uysal, Ankara’nın Dünya turizminde bir marka haline gelmesi için çalıştıklarını belirtti. Akdeniz ve Ege Bölgesi’ndeki otellerin kışa göre çalışmadıklarını bu yüzden kış döneminde fiyatlarını daha uygun bir miktara çektiklerini, bunun sonucunda da kurum ve kuruluşların bu bölgeleri tercih ettiklerini belirtti.

Ankara’yı daha ileri seviyeye çıkaracağız

Kış döneminde tatil bölgelerindeki otellerin oda fiyatlarını çok cüzi bir miktarda sattıklarını, bunun sonucunda da o bölgelere bir yönelme olduğunu belirten Uysal, “Biz kaliteyi artırıp otellerdeki kongre alanlarını geliştirdiğimiz takdirde Ankara’yı daha da geliştireceğimizi umut ediyoruz. Bunlarla ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Oda fiyatları göz önünde bulundurulurken ulaşım ve diğer giderler göz önüne alınmıyor. Gidilen mesafenin kişinin performansına etkisi göz ardı ediliyor. Bunun gibi birçok etken göz önüne alındığında Ankara daha cazip bir konumda olmalı.” dedi.

Ankara’dan giden her bütçe üzüntü verici

Ankara’dan giden her bütçenin kendileri için üzüntü verici olduğunu belirten Uysal, “Biz istiyoruz ki merkezleri ve kurumları burada olan kuruluşların toplantı, seminer vb. etkinliklerini Başkent’te yapalım düşüncesi içerisindeyiz. Yaptığımız çalışmalar neticesinde de bunları kazanacağımıza inanıyoruz. Özellikle birçok eğitim ve kurum toplantıları artık Ankara’da yapılmaya başlandı. Otel alanında yeterliyiz fakat kongre alanında tam yeterli olmadığı için bazı bölgelere kaymalar oluyor. Biz bunu engellemek için yoğun bir çalışma yürütüyoruz.” şeklinde konuştu.

ANKA Park Büyük Katkı Sağlayacak

Ankara’nın turizm ve otelcilik alanında ileri bir seviyeye gidebilmesi için iki konunun önemli olduğunu belirten Uysal, “Başkentimizin marka değerini yükselmesi için iki önemli açılışı bekliyoruz. Bunlardan birisi kongre ve fuar alanı bir diğeri ise Anka Park’tır. Bunların açılması ile birlikte turizm alanında yoğunluk artmış olacak.” dedi. Bir diğer önemli konu ise Başkent’ten yurtdışına direk uçuşlara 4 yerin daha eklenmesi olduğunu belirten Uysal, Ankara Ticaret Odası’nın bu konuda çok büyük desteği oldu ve bu kazanımı bizlere kazandırdı. Bu gibi etkenler Başkent’in gelişmesi için en büyük etkenlerdir.” dedi.

Önemli olan tanıtımı yapabilmek

Ankara’nın tarihi bir dokusu da olduğunu belirten Uysal, ”Ankara’nın hem tarihi hem kültürel birçok gezilecek noktası var. Önemli olan bunların tanıtımını yapabilmektir. Tanıtımını yaptıktan sonra alt yapı da oluşuyor. Gelen turistler konaklama konusunda otel sorunu yaşamayacaklar. Yeterli sayıda otelimiz var. Yeter ki elimizde bulunan tarihi ve kültürel yerlerin tanıtımını iyi bir şekilde yapabilelim.” şeklinde yorumladı.

Amaç Başkent’te katkı sunabilmek

Ankara’nın sadece ülke içindeki etkinliklere değil Uluslararası fuarlara da ev sahipliği yapmasına da ihtiyacı olduğunu belirten Uysal, Akyurt’taki Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nin yapımı tamamlandığında Uluslararası fuar alanında diğer şehirler ile yarışacağını ifade etti.  ATİD olarak Genel Başkan Birol Akman’ın öncülüğünde yaptıkları çalışmalar ile uluslararası fuarlara ev sahipliği yapıp Ankara’ya katkı sunabilmeyi amaçladıklarını belirten Uysal, birçok kamu kuruluşları ile irtibatta olduklarını ve kamu kurlularının toplantı ve seminerlerine talip olduklarını ifade etti.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.