Ali Babacan yeni parti tarihini Karar gazetesine açıkladı

Ali Babacan yeni parti tarihini Karar gazetesine açıkladı

AK Parti'den ayrılan Ali Babacan yeni parti konusunda ilk defa konuştu. Karar gazetesinden Ahmet Taşgetiren ile Yıldıray Oğur'un sorularını cevaplayan Babacan, yeni partiyi 2019 bitmeden kuracaklarını ilan etti.

Eski Bakan Ali Babacan yeni parti konusunda ilk defa konuştu. Karar gazetesinden Ahmet Taşgetiren ile Yıldıray Oğur'un sorularını cevaplayan Ali Babacan, yeni partiyi 2019 bitmeden kuracaklarını ilan etti.

Karar gazetesi Babacan röportajını bugün "Ali Babacan KARAR'a konuştu: Yıl bitmeden partiyi kuruyoruz" manşetiyle aktardı.

tas.jpg

Babacan açıklamasında "2020’ye kalmadan partiyi kuracağız. Ülkenin başarılı yıllarında mutfakta olan ekiple birlikte çalışıyoruz." dedi.

ABDULLAH GÜL TAM DESTEK VERİYOR

Ali Babacan, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilgili soruya da şu cevabı verdi:

"1990’lı yıllarda tanıştık Abdullah Bey’le. Kendisini biz ailece severiz, takdir ederiz, saygı duyarız. 2001 yılında beni siyasete davet eden kendisi oldu. Ülke için yaptığımız çalışmalarda bize güçlü bir destek verdi. Dürüst bir siyasetçi. Bu çok önemli. Ve değerli bir devlet adamı. Kendi döneminde büyük başarılara katkı verdi. Önemli hizmetleri oldu.

Abdullah Bey şu anda bizim çalışma şeklimizin ve ilişkimizin yanlış anlaşılmasını istemiyor doğrusu. Öncelikle şunu söyleyeyim, kaygılarımız aynı. Bizim çalışmalarımıza tam destek veriyor. Ayda bir veya iki defa görüşüyoruz. Bilgi ve tecrübelerinden istifade ediyoruz.

Öte yandan Abdullah Bey Cumhurbaşkanlığı’ndan ayrıldıktan sonra aktif siyasette yer almayacağını kamuoyuna açıklamıştı. Tarafsız Cumhurbaşkanlığı konumundan sonra da bir siyasi parti çatısı altında olmayı doğru bulmuyor.

Şunu da belki vurgulamak lazım. Bizim çalışmalarımızla önemli bir ilkemiz var. Hukuki ve siyasi sorumluluk kimin üzerindeyse ya da kimlerin üzerindeyse, nihai yetkinin de o insanların üzerinde olması gerekiyor. Yani milletimize karşı bizim net, açık ve şeffaf bir yapı kurmamız lazım. Başkası beklenemez. Bu ilişkiyi bu şekilde tanımlamak önemli."

YÖNTEM VE ÜSLUP FARKLI 

Babacan, Ahmet Davutoğlu ile ilgili bir soru üzerine de "Biz Ahmet Bey’le 2003 yılında tanıştık. AK Parti kuruldu, daha sonra hükümet kuruldu, daha sonra tanıştık. Yakın dost olduk. İlmine saygı duyduğumuz bir insan. Ailecek yakın olduğumuz ve sevdiğimiz birisi kendisi. Ancak siyasetteki önceliklerimiz, izlediğimiz yöntem ve üslup oldukça farklı. Şu anda bizim geleceğe bakmamız gerekiyor ve tam anlamıyla bir ekip çalışması yapmamız gerekiyor" dedi. 

mmm-005.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.