'Allah sabrını veriyor'

'Allah sabrını veriyor'

Başkent sokaklarında kağıt toplayıcılığı yapan Afganistan uyruklu Ahmet Tacik, sıcak havalara ve zorlu şartlara aldırış etmeden Ramazan’da hem işini hem de orucunu aksatmıyor. 18 yaşındaki Tacik, “Allah sabrını veriyor” diyor. 

Ankara’da kâğıt toplayıcılığı yapan 18 yaşındaki Afganistan uyruklu Ahmet Tacik, Ramazan ayında zorlu bir mesaiden geçiyor. Giderek yükselen hava sıcaklığına ve çalışma şartlarının ağır olmasına aldırış etmeyen Ahmet Tacik, “ekmek parası” için alın teri döküyor; yaklaşık 17 saat boyunca süren orucunu da tutmayı ihmal etmiyor. 

HER ŞARTTA ORUÇ TUTULABİLECEĞİNİ KANITLIYOR

30 dereceyi bulan sıcak havanın altında niyetli bir şekilde iftar saatine kadar alın teri döken genç Tacik, istenildiği takdirde her şartta ve her ortamda oruç tutulabileceğini kanıtlıyor. Dini vazifesini yerine getirmek için her ne şartta olursa olsun zorluklara aldırış etmeyerek orucunu aksatmadan tuttuğunu gazetemize anlatan Tacik, “Zorlanıyorum ama Allah kolaylığını, sabrını veriyor. Yorulduğum zamanlarda az da olsa dinleniyorum. Afganistan’daki aileme para gönderdiğim için mecbur çalışmak zorundayım. Çalışmama ve orucumu tutmama gibi bir lüksüm yok” dedi.

ankarada-kagit-toplayiciligi-yapan-afganistan-uyruklu-ahmet-tacik,.jpg

ORUÇLU VE YAYAN BİR ŞEKİLDE 10 SAATTEN FAZLA MESAİ YAPIYOR

Ahmet Tacik, Altındağ’ın İsmetpaşa Mahallesi’nde 10 kişiyle aynı evde kaldığını anlattı. Mesaiye erken saatlerde başladığını, geç saatlerde paydos ettiğini kaydeden Tacik, “Ailem Afganistan’da. Ben buraya tek geldim. Kağıt toplayıcılığı yaparak para kazanıyorum, aileme de para gönderiyorum. Sabah 8 gibi evden çıkıyorum, Ankara’yı karış karış gezerek kâğıt topluyorum, akşam ise en geç 7.00’de evde oluyorum. Ramazan ayı haricinde eve gelmem en kötü akşam 8.00’i buluyor. Orucumu ise camilerdeki iftar çadırlarında açıyorum” şeklinde konuştu. Tacik, Ramazan ayında Allah’ın rahmeti ve bereketinin üzerinde olduğunu, sabrını da verdiğini kaydetti.

ankarada-kagit-toplayiciligi-yapan-afganistan-uyruklu-ahmet-tacik,,.jpg

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.