Altındağ'a yeni okullar açılacak

Altındağ'a yeni okullar açılacak

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ''Bir ilçede okulların 60 kişilik olmaması gerekir'' diyerek, ilçeye yeni okullar yapılacağının müjdesini verdi.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, yine Altındağlı hemşehrileriyle buluştu.

29 Ekim Şair Baki Kültür Merkezi'ndeki buluşma programında, yaklaşık 500 kişi ile bir araya gelen Başkan Tiryaki, her zaman olduğu gibi çevre temizliği konusuna da değindi.

"Eğer bir insan çekirdeğini çitleyip kabuklarını yere atıyorsa, onun uyarılması ve mutlaka eğitilmesi gerekir."


Başkan Tiryaki, konuşmasında çevre temizliğinin önemine dikkati çekti. İlçe temizliğine hep birlikte katkıda bulunulması gerektiğini aktaran Başkan Tiryaki, gelişmiş ülkelerdeki temizlik anlayışından örnekler verdi. Başkan Tiryaki, Avrupa'nın birçok ülkesinde çöplerin haftada bir, hatta bazen 15 günde bir toplandığına, buna rağmen her yerin tertemiz olduğuna dikkat çekerek, temizlik bilinci kazanıldığı taktirde, bu durumun Türkiye'de de oluşabileceğini söyledi. Çevreyi umursamaz bir şekilde kirletenlerin mahalle sakinleri tarafından uyarılmasını isteyen Başkan Tiryaki, "Eğer bir insan çekirdeğini çitleyip kabuklarını yere atıyorsa, onun uyarılması ve mutlaka eğitilmesi gerekir." dedi.

Altındağlılara okul müjdesi


Eğitimsizliğin büyük facialara yol açacağını dile getiren Başkan Tiryaki, eğitimin sadece okulla sınırlı kalmaması gerektiğini vurguladı. Başkan Tiryaki, görevi kapsamına girmemesine rağmen, ilçeye çok sayıda okul kazandırdıklarını hatırlattı. "Bir okulda sınıfların 60 kişilik olmaması gerekir" diyen Başkan Tiryaki, bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için ne gerekiyorsa yaptıklarının altını çizdi. Başkan Tiryaki, ilçeye yeni okullar yapılacağının da müjdesini verdi.

"Allah, işini iyi yapan insanları sever."


İnsanın sosyal bir varlık olduğunu aktaran Başkan Tiryaki, insani ilişkilerin günümüzde maalesef geri plana atıldığına dikkat çekti. Başkan Tiryaki, sözlerini şöyle tamamladı:


"İnsanlar kendi işiyle değil, sürekli başkalarının işiyle uğraşıyor. Oysa bir insan mutlu olmak istiyorsa, kendi işini layıkıyla yapmalı. Allah, işini iyi yapan insanları sever. Dinimizde insanlara iyi davranmak çok önemli bir yer tutar. Mahallenizde çorabı olmayan bir çocuğun ihtiyacını karşılarsanız, toplum işte o zaman düzelir. Hep birlikte sevgiyle hareket edip adımlarımızı bu doğrultuda atmalıyız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.