Altındağlı çocuklar MTA Müzesi'nde

Altındağlı çocuklar MTA Müzesi'nde

Çocukların kişisel gelişimi için farklı etkinlikler düzenleyen Altındağ Belediyesi, gezerek öğrenme amacı taşıyan çalışmalarını sürdürdü.

Altındağ Belediyesi, hem şehir içine hem de şehir dışına yüzlerce gezi düzenleyerek çocukları kültür ve sanatla buluşturdu. Altındağ Belediyesi Karacaören Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi öğrencileri ise, şehir içi kültür gezilerine Maden Tetkik Arama Tabiat Tarihi Müzesi'nde devam etti.

Başkan Tiryaki'nin açtığı yolda ilerliyorlar

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, okuyan, araştıran, bilgili ve bilinçli bir nesil için klasik eğitim anlayışı ile birlikte artık günümüzde görerek öğrenmenin önemli hale geldiğini belirtti. Müzelerle birlikte, kültür sanat merkezlerine Altındağ Belediyesi olarak yıllardır geziler düzenlediklerini ileten Başkan Tiryaki, "Çocukların iyi yetişmesi için sadece okul başarısı yeterli değildir" mesajı verdi.

Çocukların eğitiminden kişisel gelişimine, sağlık taramalarından sportif faaliyetlerine kadar birçok konuya özenle yaklaşan Altındağ Belediyesi için bu geziler çok önemli. 2017 yılında Altındağlı çocuklar Bursa'ya Çanakkale'ye, Nevşehir'e, Kapadokya'ya ve Amasra'ya götürüldü. Şehir içi gezilerde ise kültürel, sanatsal ve tarihi mekanlar en çok tercih edilen yerler oldu. Son olarak Karacaören Mehmet Akif Ersoy Gençlik Merkezi'nden 40 öğrencinin adresinde MTA Müzesi vardı.

Bu gezi onlara çok şey kattı

Altındağlı çocuklar, müzenin giriş katında yaklaşık 6 bin 400 fosil materyali yakından görme fırsatı buldu. Yine bu bölümde ABD'den getirtilen et obur bir dinozorun fosil balmumu heykeli dikkat çekti. Altındağlı çocuklar, Fransa Tabiat Müzesi tarafından hediye edilen ve 15 milyon yıl önce Fransa'da yaşayan fillerin atalarına ait mulaj önünde fotoğraf çektirdi. Müzenin 1. katında 1972 yılında Ay'a giden Amerikalı bir astronotun dünyaya getirdiği Ay taşı çocukların ilgi gösterdiği unsurların başında geldi. Çocuklar, Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'ne düşen gök taşlarını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. En alt katta ise Türkiye'de çıkarılan madenler hakkında bilgi alan çocuklar, ülkemizde yaşayan hayvan ve bitki örneklerinin sergilendiği kısmı da gezdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.