Altındağlı gençlerden muhteşem 18 Mart programı

Altındağlı gençlerden muhteşem 18 Mart programı

Altındağ Belediyesi gençlik merkezi öğrencileri, duygu dolu bir anma programına imza attı. 17 farklı mahallede hizmet veren gençlik merkezlerinden toplam 130 çocuk, "18 Mart Çanakkale Zaferi"ni unutulmaz bir etkinlikle andı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin ev sahipliğindeki programa Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da katıldı. Ak Parti Altındağ İlçe Başkanı Ahmet Karaca'nın da hazır bulunduğu program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Çanakkale şehitlerinin anıldığı program, çocukların sergilediği "Çıldırtan Zafer 18 Mart" isimli tiyatro oyunu ile devam etti. Çanakkale türkülerinin seslendirildiği programda, okunan şiirler seyircileri duygulandırdı. Ustalara taş çıkartan bir performansla sahnede devleşen çocuklar, hep birlikte "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" mesajı verdiler. Çanakkale Oratoryo gösterisinin de yer aldığı anma programında, şehit selamlaması ritüeli de sahnelendi.

"Altındağ'ın tüm gençleri ile gurur duyuyorum"

Altındağ'ın tüm gençleri ile gurur duyduğunu ifade eden Veysel Tiryaki, Altındağ'a 17 gençlik merkezi açtıklarını ve bu merkezlere 30 bin öğrencinin devam ettiğini hatırlattı. Geleceğimizi güzelleştirecek nesiller yetiştirmek için çalıştıklarını belirten Başkan Tiryaki, "Bugün gördüklerimiz, bunun hiç de uzak olmadığını bir kez daha bize gösterdi. Tüm çocukları tebrik ediyorum" dedi.

"M. Kemal Atatürk ve Çanakkale şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Türkiye'nin İstiklal Mücadelesi, Çanakkale Zaferi ile başlamıştır. 18 Mart Çanakkale Zaferi, öz yurdunu korumak için şahlanan yaralı bir milletin, sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek, onları felce uğrattığı bir zaferdir. Türk milletinin Çanakkale'de elde ettiği zafer, bütün dünyaya verilmiş bir insanlık dersidir." diyerek sözlerini sürdüren Başkan Tiryaki, Türk ordusunun bugün Afrin'de de büyük bir mücadele sergilediğini hatırlattı ve tüm duaların Mehmetçikle olduğunu söyledi.

"Türk milleti kendi toprağına göz koyanların gözünü oyar"

Bugünkü anma programında görev yapan tüm çocukları canı gönülden kutladığını belirten Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, "Türk milleti hiçbir milletin toprağına göz koymaz, ancak kendi toprağına göz koyanların gözünü oyar" açıklamasında bulundu. Çanakkale şehitlerini rahmetle anan Ahmet Gündoğdu, bugün Türkiye'nin dünya mazlumlarına sahip çıktığını, teröristlere kendi sınırları dışında bile kök söktürdüğünü ifade etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.