Altınköy'de Yaban Hayatı Tanıtım Müzesi ilgi görüyor

Altınköy'de Yaban Hayatı Tanıtım Müzesi ilgi görüyor

Altınköy’deki Yaban Hayatı Tanıtım Müzesinde sergilenen yaklaşık 100 yaban hayvanının tahniti, ziyaretçilerin ilgi odağı oluyor.

img_4172.jpgAltınköy’deki Yaban Hayatı Tanıtım Müzesinde sergilenen yaklaşık 100 yaban hayvanının tahniti, ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. 

Türkiye’nin tek açık hava köy müzesi olan Altındağ Beşikkaya Mahallesindeki Altınköy Açık Hava Müzesi, içerisinde bulundurduğu farklı müzelerle de ziyaretçilerin dikkatini çekmeye devam ediyor.

100 yıl öncesi köy hayatının anlatıldığı Altınköy, birçok canlıya ev sahipliği yaptığı gibi 650 dönüm arazi büyüklüğündeki alan içerisinde yer alan Yaban Hayatı Tanıtım Müzesi ziyaretçilerin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. 

img_4167.jpgYABAN HAYATININ TANINMASI AMAÇLANIYOR

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün Altınköy Açık Hava Müzesi içerisinde kurduğu iki katlı müzeye, Altındağ Belediyesi büyük destek sağlıyor.

Belediye tarafından tahsis edilen alana yaban hayatının daha iyi tanınması için kurulan Yaban Hayatı Tanıtım Müzesi; orman, bozkır ve sulak alanlar eko sistemi olarak 3 ana bölümden oluşuyor. 

100’E YAKIN HAYVANIN                              TAHNİTİ SERGİLENİYOR 

Müzenin giriş katında leylekten porsuğa, pelikandan angıt kuşuna, su samurundan karacaya, kerkenezden vaşağa, akbabadan ayıya kadar yaklaşık 100 yaban hayvanının tahniti (yaşamı son bulan hayvanların bozulmaması için gerçekleştiren bir işlem) ayrılan özel alanlarda sergileniyor.  

İki katlı müzenin üst katında ise yaban hayvanlarının konu alındığı bir fotoğraf sergisi yer alıyor. Sergi periyodik aralıklarla değişiyor, yerini başka il ve ilçelerde çekilen fotoğraf sergilerine bırakıyor.

RAMAZAN SAYGILI / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.