Anadolu illeri ile Türk Dünyası Etimesgut'ta buluşuyor

Anadolu illeri ile Türk Dünyası Etimesgut'ta buluşuyor

Etimesgut Belediyesi'nin düzenlediği geleneksel Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali'nin 15.'si, 31 Ağustos-9 Eylül tarihleri arasında Türk Beyleri Kent Meydanı'nda gerçekleştirilecek. 

Festivalin açılışında, Etimesgut Belediyesi tarafından inşa edilen 35 dev eserin açılışı yapılacak, 6 tesisin de temelleri atılacak. Açılışta, ünlü sanatçı Serdar Ortaç konser verecek.

FESTİVAL COŞKUSU

Anadolu ile büyük Türk dünyasının kültür ve sanatıyla buluştuğu festivalde, Türk'e ait ne varsa sergilenecek. Meydanda, yöresel sunumların yapılacağı standlar kurulacak. Ziyaretçiler, her stantta ayrı şive, ayrı tat, ayrı kültürle tanışacak. Festival akşamları, katılımcı ülke, dernek ve vakıfların kültürel etkinlikleriyle renklenecek. Etkinliklerin ardından ünlü sanatçılar konser verecek.

Festivale Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kazakistan, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kırım, Doğu Türkistan, Irak Türkleri, Balkan Türkleri ve bağımsızlığını kazanamamış muhtar Türk cumhuriyetler ile Anadolu illeri katılacak.Geleneksel festival yürüyüşüyle başlayacak festivalde, 10 gün boyunca Türk kültür ve sanatı ile gelenek ve görenekleri her yönüyle yaşatılacak. Festivale, geçen yılarda olduğu gibi bu yıl da 1 milyon kişinin katılması bekleniyor.

BAŞKAN DEMİREL'DEN DAVET

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, festivalin tarihi ve amacı hakkında bilgi verdi. Festivalin yalnız Ankara'nın ve Türkiye'nin değil, büyük Türk dünyasının festivali olduğunu belirten Demirel, "Festivalimizle, asırların birikimiyle oluşturduğumuz kendi kültürümüze, örfümüze, adetimize, ananemize sahip çıkıyoruz, gelecek nesillere aktarıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş geleneklerimizi yeniden hatırlıyoruz, hatırlatıyoruz. Her yıl kardeşliğimize yeni halkalar ekliyoruz.

Türk Devlet ve akraba topluluklarımızı ilçemizde ağırlıyor, kültürlerine sanatlarına ayna tutuyoruz. Hemşehri derneklerimizin etkinlikleriyle Anadolu kültürünü Türk dünyasıyla buluşturuyoruz. Etimesgut adıyla özdeşleşen festivalimizin kapsamını, içeriğini daha da zenginleştirerek bu yıl 15.'sini gerçekleştireceğiz. 31 Ağustos tarihinde başlayacak festivalimizin açılışında, içerisinde yaşam merkezleri, spor tesisleri, kapalı pazar yerleri, park ve ormanlar, cami ve türbelerin olduğu eserlerimizi hizmete açacağız, yeni tesislerimizin de temelini atacağız. 10 gün 10 gece sürecek festivalimizle, açılış ve temel atma törenimize tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum".
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.