"Anıtkabir'in yolunu bilmezdim''

"Anıtkabir'in yolunu bilmezdim''

66 yaşında ve 7 yıldır Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezine üye olan Sevim Hastan, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'ye teşekkür ederek, ''Anıtkabir'in yolunu bilmezdim. Başkan Veysel Tiryaki sayesinde gördüm" dedi.

Altındağlı kadınlar, Eğitim Kültür Merkezlerinde vakitlerini spor, sanat, kültür ve üretim faaliyetler ile değerlendiriyor.

Altındağ Belediyesi kadın eğitim kültür merkezlerine toplam 60 bin kadın devam ediyor.

Sık sık kültür merkezlerini ziyaret eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, bu kez Güneşevler Mahallesi'ndeki tesise geldi.

Kadınlar Başkan Veysel Tiryaki'yi sevinçle karşılarken, Tiryaki de okuma-yazma kursundan resim kursuna kadar çok sayıda kursu ve kursiyeri ziyaret etti.

Başkan Veysel Tiryaki, Altındağ'ın her mahallesinde 13 yıldır hizmet veren Kadın Eğitim Kültür Merkezlerinin Altındağlı kadınların sosyalleşmelerine, üretime katkı sağlamalarında önem arz ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Sosyo-ekonomik açıdan 15 yıl önce Altındağ, Ankara'nın hatta Türkiye'nin en geri kalmış ilçelerinin başında geliyordu. 50'li yıllardan beri kaderine terk edilmiş Altındağ'ın tekrar ayağa kalkması için fiziki ve zihinsel dönüşümü gerçekleştirmemiz şarttı. Türkiye'ye örnek olan kentsel dönüşümle beraber, zihinsel dönüşüm için anahtarımız Kültür Eğitim Merkezleri oldu. Değişim ve dönüşüm ailede başlar. Bunun için de kadına ulaşmamız gerektiğini biliyorduk. 13 yıl önce başladığımız bu yolculukta kadınlarımız bizim en büyük destekçimiz oldu. Kadınlarımız, merkezlerimizde aldıkları eğitim ile ürettiler, iş yeri sahibi olup, ülke ekonomisine katkı sağlayarak başka kadınlara da örnek oldular. Kültür Merkezine yaptığımız her ziyarette ben kadınların başarılarını, azimlerini ve isteklerini gördükçe daha da mutlu oluyorum."

gallery_2-004.jpgKadın eğitim kültür merkezlerinde                    üye sayısı 60 bini aştı

Altındağ Belediyesi'nin her mahallede Altındağlıların hizmetine sunduğu ve 60 binin üzerinde üyenin yararlandığı Kadın Eğitim Kültür Merkezleri, 13 yıldır Altındağlı kadınlara değer katmaya devam ediyor.

Kadınlar, kültür merkezlerinde edindikleri el becerileri ile ev ekonomisine katkı sağlarken, resim sergileri, halk dansları, tiyatro gösterileri gibi birbirinden farklı binlerce aktivite ile sosyalleşiyor.

"Anıtkabir'in yolunu bilmezdim. Başkan Veysel Tiryaki sayesinde gördüm"

66 yaşında ve 7 yıldır Güneşevler Kadın Eğitim Kültür Merkezine üye olan Sevim Hastan, Başkan Veysel Tiryaki'nin ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti şu ifadelerle dile getirdi:

"7 yıl önce eşimi kaybettikten sonra evde bunalıma girdim diyebilirim. Altındağ Belediyesi'nin açtığı Kadın Eğitim Kültür Merkezini tanıdıktan sonra aralıksız gelmeye başladım. Kendimi işe, aktiviteye vererek kafamı dağıttım, edindiğim dostlar sayesinde üzüntümü paylaştım, azalttım. Bir sene hediyelik kursuna, bir sene ahşap boyama, başka bir sene ise çiçek yapımına kadar birçok kursa gittim. Bir senedir de resim kursuna devam ediyorum. Kadın Eğitim Kültür Merkezinde kendi çocuklarıma hediyelik eşya yapıyorum. Evimi güzelleştirmek için kendi çabamla bir şeyler becermeye çalışıyorum. Kendi hazırladığım, emek verdiğim resimleri evime asıp, evimi kendi emeğim ile güzelleştiriyorum.

Veysel Tiryaki'nin, şehrimizi güzelleştirmeye devam etmesini diliyorum

Burası sayesinde eşimin acısını dindirdim. Gezilere katılıyorum, yeni yerler keşfediyorum. Merkezlerden çok memnunum. Veysel Başkan'dan da Allah razı olsun. Veysel Tiryaki'nin şehrimizi güzelleştirmeye devam etmesini diliyorum. Ben Ankara'da doğdum büyüdüm ama Anıtkabir nerede bilmezdim. Başkanımız sayesinde Anıtkabir'e gittim. Sadece şehrimi tanımakla kalmadım; Urfa'dan, Çanakkale'ye birçok yeri gezerek öğrendim. Birçok şehir hakkında bilgi sahibi oldum. Biz kadınlara verdiği değerden ötürü kendisine çok teşekkür ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.