Ankapark için bugün yeniden ihale düzenleniyor

Ankapark için bugün yeniden ihale düzenleniyor

Hayvanat Bahçesi’nin de ihale kapsamına alınmasıyla bedeli 1,4 milyar TL’yi bulan Ankapark’ı işletecek firmanın bu defa belli olması bekleniyor.

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in projesi Ankapark için daha önce altı ihale düzenlenmişti. Ankapark’ın işletmesi için düzenlenen ihalelerin kimisine hiçbir firma katılmazken, kimisinde ise katılan firmaların evrakları eksik çıkmıştı.
6 Eylül’de Hayvanat Bahçesi’nin de dahil edildiği ihaleye GBM Ticaret-Çelik ortak girişim grubu teklif vermişti ancak, evraklarının eksik olması nedeniyle ihale bugüne ertelenmişti.

BEDELİ 1,4 MİLYARI GEÇTİ

Ankapark ve hayvanat bahçesinin her iki alandaki parselleri için muhammen bedel 1 milyar 485 milyon 359 bin 200 TL olarak belirlenirken, Ankapark sınırları içerisinde kalan bölüm için belirlenen muhammen bedel 765 milyon 600 bin TL olurken hayvanat bahçesinin muhammen bedeli de 719 milyon 759 bin 200 TL oldu.

3-4 AYDA AÇILABİLİR Mİ?

Hayvanat Bahçesi’nin de ihale kapsamına alınmasıyla bedeli 1,4 milyar TL’yi bulan Ankapark’ı işletecek firmanın bu defa belli olması bekleniyor. Daha önce Büyükşehir yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre; işletme ihalesinin verilmesiyle Ankapark’ın üç dört ay içerisinde hizmete açılabilir.

Ramazan SAYGILI/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.