Ankapark ihalesini sonuçlandı! Ankapark ihalesini kim kazandı?

Ankapark ihalesini sonuçlandı! Ankapark ihalesini kim kazandı?

Ankapark ihalesini, yıllık 26 milyon 400 bin lira üzerinden 29 yıllığına GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubu kazandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Encümen Salonu'nda dün 6. kez yapılan ihale sonucunda GBM Ticaret- Çelik Ortak Girişim Grubu, hayvanat bahçesi hariç olarak Ankapark'ı 29 yıllığına her yıl 26 milyon 400 bin lira ödeyerek kiraladı. GBM Ticaret- Çelik Ortak Girişim Grubu, 5. ihaleye de katılmış, ancak eksik evrakları nedeniyle ihale yine ertelenmişti.

İhale sonucuna göre, ortak girişim grubu 29 yıl sonunda 765 milyon lira ödeyecek. Ayrıca TÜFE ve ÜFE artışları da dikkatei alınacak. Ortak Girişim Grubu, park giriş ücreti ile içerideki oyuncaklardan biniş ücreti gelirinin yüzde 3'ünü de belediyeye verecek. Belediye eğlence vergisi de alacak. Park alanında bin kişinin istihdam edilmesi bekleniyor.

Dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde yapımına başlanan Ankapark yüksek maliyeti ile tartışmalara neden olmuştu. Tartışma konularından biri de dev parkın AOÇ arazisinde gerçekleştirilmesiydi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.