ANKAPARK'ta beş kıta bir arada olacak

ANKAPARK'ta beş kıta bir arada olacak

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, Ankapark’la iç içe olacak Ankara Doğal Yaşam Parkı’nın detaylarını Habervaktim’le paylaştı. Türkiye’nin en büyük tema parkında 5 kıtadan hayvanlar olacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Ankaparkla iç içe olacak Doğal Yaşam Parkı detaylarını Habervaktim’le paylaştı. Verilen bilgilere göre Ankara Doğal Yaşam Parkı Türkiye’nin en büyük alana ve en fazla hayvan türüne sahip olacak hayvanat bahçesini içinde barındıracak. Hayvanat bahçesinde Avrupa, Asya, Amerika, Avusturalya, Afrika olmak üzere 5 kıtanın yalnızca hayvanlarıyla değil; gerek mimarisi gerekse yerel kültürü ile bir bütün oluşturacak. Toplamda 940 bin metre karelik alanı kaplamakta olan Doğal Yaşam Parkı kıtalara ayrılarak, bu kıtaların özelliklerini yansıtacak şekilde temalandırılacak.

HAYVANLARA KENDİ ORTAMLARI SAĞLANACAK
Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın gazetemizle şu bilgileri paylaş: “Ankara Doğal Yaşam Parkı’na ziyaretçiler otoparktan shuttle araçları ile taşınıp, giriş meydanına ulaştırılacakt. Ana kapıdan girdikten sonra, ziyaretçilerin karşısına hayvanat bahçesini, Ankara Doğal Yaşam Parkı’na özgü figürlerin ve peyzaj düzenlemesinin olduğu bir meydan karşılayacak. Ankara Doğal Yaşam Parkı’nın birincil amacı; ziyaretçilerine bulundukları kıtadaki hayvanların doğal ortalarımda gözlemleme deneyimi sunmak. Bütün yeni yaşam alanları mümkün olduğu kadar farklı iklimlerden, kıtalardan gelen hayvanların kendi ekolojik ortamını sağlayarak oluşturulacak. Alanda yapılması planlanan hayvan hastanesi de doğal hayatı koruma adına Veterinerlik Fakülteleri ve diğer alakalı fakültelerle işbirliği yaparak birçok dalda çalışmalar yürütme olanağı sunacak. 2 yıl içerisinde mevcut hayvanat bahçesinde ve Türkiye'de olmayan birçok tür koleksiyon planı doğrultusunda bulundurulacak. Türkiye’nin en büyük alana ve en fazla türe sahip olacak Ankara Doğal Yaşam Parkı, ziyaretçilerine rekreasyon, eğitim, koruma ve araştırma gibi farklı alanlarda da imkan sunmayı hedeflemekte.”

SAATTE YAKLAŞIK 960 KİŞİYE HİZMET
Ankapark’ın kimliği ile özdeşleşen, iki cepheden de kentin ve parkın kullanıcılarının göreceği şekilde parkta konumlandırılan, saatte yaklaşık 960 kişiye hizmet veren Roller Coaster' a 10 bin metre karelik alana oturan tema alanı ve bin 100 kişiye bekleme alanı imkanı sunan bir yapı planlandığını aktaran yetkililer, parkın açık alanda bulunan oyuncakları özelliklerine göre gruplandırılmış ve yerleştirildiğini belirtti. Temalandırma projeleri biten bu grupların sahada imalatlarında da sona yaklaşıldığını ifade eden yetkililer farklı atmosferlerde farklı deneyimler yaşatmak adına oluşturulan bu tema grupları parkın hikayesinin alt parçalarını oluşturduğunu söyledi.

hayvanat-(7).jpg

EN ÖNEMLİ OYUNCAKLARINDAN BİRİSİ
Muhabirimize verilen bilgilere göre; konum itibariyle parkın orta kısmında; tüm temalara yakın ama bir o kadar da tüm temalardan uzakta bulunan adada parkın en önemli oyuncaklarından birisinin bulunmasının yanı sıra açık yeşil alanlar, su ve ışık gösterisinin izleneceği platform ve yeme içme mekânları bulunacak. İnsanların yorgunluklarını atacakları, parkı en keyifli yerinden deneyimleyecekleri bu meydan da hakim tema ise beyaz rengiyle ‘Semazen’. Farklı temalardan gelen her kullanıcı bu meydana düşecek ve o dinginliği hissedecek.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.