Ankara 19 Mayıs Stadyumu Yıkıldı

Ankara 19 Mayıs Stadyumu Yıkıldı

82 yıllık bir geçmişe sahip tarihi 19 Mayıs Stadyumu’nun yıkım çalışmaları sürüyor. Gazetemize konuşan yetkililer, 6 ay içinde standın yıkım işleminin tamamlanacağını belirtiyor.  

19 Mayıs Stadyumu’nda yıkım çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz Haziran ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet Bahçesi kapsamında stadyumun yıkılarak yerine yenisinin yapılacağını açıklamasının ardından Ağustos’un ilk günlerinde başlayan yıkım çalışmaları sürüyor. Önce çelik aksamının yıkımına başlanan 19 Mayıs Stadyumu’nda daha sonra beton aksamına geçilecek. Yetkililer ise konuyla ilgili gazetemize bilgi verirken, “1 aya çelik aksamı 6 aya da beton kısmı yıkılır” dedi. 

“6 AYA BİTER”

Yıkım çalışmaları hakkında gazetemize bilgi veren yetkililer önce çelik aksamı yıkmaya başladıklarını belirtti. Çalışmaları hız kesmeden devam ettirdiklerini ve önümüzdeki bahara tamamının yıkılmış olacağını dile getiren yetkililer şu bilgileri verdi:

“10 gündür yıkım işlemlerinde çalışıyoruz. Şuan çelik yıkım işlemlerinin yüzde 25’ini bitirmiş durumdayız. İnşallah 1 ayada çeliğin tamamını yıkmış oluruz. Daha sonra beton kısmının yıkımına geçilir. Şuan ufak tefek de olsa belirli kısımları yıkıldı ancak tam anlamıyla beton yıkımına başlanmadı. Onun da bitmesi tahmini olarak 6 ayı bulur. Zaten çeliği kaldırdığımızda yıkımda çalışan makine sayıları da artacağı için beton kısa sürede halledilir.” 

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran Genel Seçimleri öncesi 19 Mayıs Stadyumu’nda düzenlenen büyük Ankara mitinginde konuşmuş ve stadyumun millet bahçesi çalışmaları kapsamında yıkılarak yenisinin yapılacağını açıklamıştı. Yapılacak yeni stadyum hakkında da bilgi veren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söylemişti: 

“Ankara’ya kazandıracağımız 55 bin kişilik yeni stadyumdur. Ama bakıyorsunuz bir tane Cumhurbaşkanı adayı diyor ki, ne stadyumu bunların hepsini yıkarım diyor. Mevcut 19 Mayıs stadının yerine uluslararası standartlara uygun dünya çapındaki şampiyonaların final karşılaşmalarına ev sahipliği yapabilecek nitelikte bir stadı da Ankara’ya kazandırıyoruz. Tüm sosyal ve sportif donatılarıyla 6 bin araçlık otoparkıyla, yeşil alanlarıyla bu stat başkente yakışır bir stat olacaktır.”

82 YILLIK GEÇMİŞ 

1934 yılında yapımına başlanan 19 Mayıs Stadyumu 1936 yılında dönemin Başbakanı İsmet İnönü tarafından açılmıştı. 82 yıl boyunca Türk sporuna önemli şekilde hizmet eden bu tarihi mekân futbol tarihimizde de önemli anlara tanıklık etti. Açılışı nedeniyle Ankaragücü, Altınordu, Galatasaray ve Fenerbahçe takımları davet edilerek kupa düzenlendi. Ankaragücü-Galatasaray arasında oynanan maçın başlama vuruşunu İnönü tarafından yapılmıştı. Tarihi mekânda ilk kupa kazanan takım ise Fenerbahçe olmuştu. Yine bir ilk olan Türkiye’de gece maçı da 1954 yılında Gençlerbirliği- Ankaragücü arasında bu sahada oynanmıştı.
 

sds-005.jpg

Erkal Erdoğan - Habervaktim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.