Ankara ayak sağlığı ile tabanlık merkezleri ve ücretleri

Ankara ayak sağlığı ile tabanlık merkezleri ve ücretleri

AYAK tabanlığı nedir, nasıl üretilir? Ankara’da ayak sağlığı ve tabanlığı üzerinde uzmanlaşmış hastane, firma var mı? Kişiye özel ayak tabanlık ücretleri nedir? Başkent’teki ayak sağlığı ve tabanlık merkezleri ile Ortoped bilgilerini sizler için derledik.

Ayak sağlığı denildi mi ilk akla düz taban olma gelir. Oysa ayak sağlığı konusu başka pekçok rahatsızlığı ve hastalığı da içerir. 

Ayaklarda en sık görülen hastalıkların başında mantar gelir. Tırnak mantarı da bir diğer hastalıktır. Tırnak mantarının belirtileri, tırnak şeklinin ve renginin değişmesi ile başlar.

Ayaklarda mantar gibi bariz hastalıkların dışında hastalık olarak görülmemekle birlikte aslında tedaviye ihtiyaç duyulan haller de olabilir. 

BUNLARIN başında yürüme analizi gelir. Yürüme analizi ile kasıt, kişinin ayaktaki yük dağılımının tespitidir. 
Ayak tabanlığı nedir, nasıl üretilir? Ankara’da ayak sağlığı ve tabanlığı üzerinde uzmanlaşmış hastane, firma var mı? Kişiye özel ayak tabanlık ücretleri nedir? Başkent’teki ayak sağlığı ve tabanlık merkezleriyle ilgili bilgileri sizler için derledik: 

Ankara’da kişiye özel yürüme analizi yapıp, kişinin yük dağılımın tespit ederek, ona göre tabanlık yapan sayılı sayıda özel firma bulunuyor.

Seçkin Sazak yönetiminde kurulmuş olan Ortoped bunlardan biri ve kısa sürede özellikle spor camiasında tanınmış isimlerin ilgisini çekmesiyle biliniyor.

Başkent’teki profesyonel hakemlerin uğrak yeri olan Ortoped’de kişiye özel tabanlık oluşturma süreci şu şekilde işliyor:

Önce kişinin yürüme analizi yapılıyor.

Yürüme analizi ile kişinin ayağının yük dağılımı ortaya çıkarılıyor.

Ardından bu sonuca göre, yani kişinin doğru ve anatomik basmasını sağlamak için tabanlık üretiliyor.

Bu tabanlıklar kişinin analiz sonrası verileri özel olarak geliştirilmiş bilgisayar programlarına girilerek CNC (Computer Numeric Control) cihazlarında üretiliyor. 

Anlayacağınız bu tabanlıklar standart tabanlıklardan çok ama çok farklı; tamamen kişinin ayağına özel ve tamamen kişinin problemini çözmeye yönelik. Ortoped’de üretilen kişiye özel tabanlıklar, ayakkabı numarası aynı olsa bile bir başka kişi tarafından kullanılamaz, kullanılsa bile o kişide rahatsızlık oluşturabilir çünkü o tabanlık sahibinin ayak yapısına göre üretilmiştir. 

Peki bu tabanlıklar nasıl kullanılır? 

ORTOPED ’in ürettiği tabanlıklar ayakkabı veya terliğin iç kısmı çıkartılarak, buraya yerleştirilir. 

Bu şekilde değil de daha estetik ve şık görünüm isteyenler için uygun incelikte ve formlarda üretim de mümkündür. 
Kişiler özel tabanlıklar sayesinde vücudundaki yük dağılımını düzenlemiş olabiliyor. Böylelikle ayak bileği, bel ve kalça başta olmak üzere omurga üzerine binen orantısız tüm ağırlık azalmış oluyor.

ay-11.jpg

Ortoped, Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Ankara Şubesi yani TFFHGD ile işbirliği içinde Başkent'teki profesyonel hakemlere ayak sağlığı ve tabanlık konularında yardımda bulunmuş; bu kapsamda FİFA kokartlı hakem Ali Palabıyık da kontrolden geçmişti.

Gazeteilksayfa.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.